Park hoppen in Walt Disney World

Het is rond 6.45 als ik mijn ogen open doe. Ik pak mijn mobiel en zie dat de WiFi weer kuren heeft ?. Dat wordt weer resetten ?, maar dan wel als Rob en Yvonne wakker zijn ?.

Rond 7.30 ga ik lekker mijn haar wassen. Dat chloorwater is een drama voor je haar. Thuis gebruik ik eens in de 2 weken een soort haarmasker. Hier moet ik het gewoon om de 4 dagen doen ?.

Rob en Yvonne zijn al vroeg op. Ze hebben we vroege starttijd bij de buren. We resetten gelijk weer de WiFi en de mail, WhatsApp en Facebook berichten stromen binnen?.

We eten allemaal een simpel ontbijtje. Arjan neemt nog een duik in het zwembad en ik lees even bij op social media en de blogjes van de mensen die hier nu ook zitten ?.

Rond 9.45 uur pakken we de spullen bijeen en stappen de auto in. We rijden eerst langs de CVS. Arjan heeft ergens gehoord/gelezen/gezien dat daar een apparaat is waar je muntgeld kan wisselen.

Het apparaat zien we niet, maar we nemen wel een flesje drinken (water met een smaakje) mee en zoute crackers mee.
We stappen weer in de auto en zetten koers naar Disney’s Hollywood Studio’s.

Bij de ingang van de parkeerplaats tikken we weer $20,- af en rijden het terrein op. Op aanwijzing parkeren we netjes de auto en stappen uit. Arjan blijft wat achter ?. Hij zoekt z’n broekzakken af en vraagt dan aan mij of ik toevallig de kaartjes in de rugzak heb gestopt? Eh…….nee. Voor de zekerheid zoek ik de tas nog even af, maar geen kaartjes. Die liggen dan nog in de villa ?.

We stappen weer in en rijden weer terug naar de villa. Als we er bijna zijn belt Rob naar Arjan. Er ligt hier een mapje met Disney kaarten. Joh!?!? We zijn al onderweg naar huis ?. Shit happens. That’s life. Karma is a bitch. En met deze 3 teksten is alles weer gedekt.

Arjan haalt binnen de kaartjes op en we gaan weer, met een Groundhog Day gevoel, op pad richting The Studio’s.
Voordeel is wel dat we al een parkeerkaartje gekocht hebben en dus kunnen doorrijden.

Om 11.50 stappen we aan boord van het treintje dat ons naar het park brengt.
Na de gebruikelijke tassen controle (uiteraard waren we weer goed gekeurd) lopen we het park binnen.

social7809950407 social7809950413

Arjan gaat even wat voor zichzelf doen en ik zoek verkoeling in 1 van de winkeltjes ?. Ik sta voor het schap met “Magic Bands” te kijken. Een Magic Band is een vervanger voor het entree kaartje. Ook kan je hier je photopass, restaurant reserveringen en Fastpass op zetten. De Magic Band kan, als je in 1 van de Disney hotels verblijft, als kamersleutel dienen. Ik heb me voorgenomen dat als ik een Magic Band met “Bolt” (van de tekenfilm Bolt en Bolt is een witte herder ?) er op zie ik die dan mag aanschaffen.

Helaas hebben ze geen Magic Band met Bolt. Ze hebben wel pinnetjes met Bolt ?.
Arjan heeft last van een schuldgevoel vanwege de vergeten kaartjes en vind dat ik een Magic Band mag uitzoeken. Groot voordeel van zo’n Magic Band is dat je hem niet zo snel vergeet ?.

Ik ga voor een simpele roze band en ik koop er de pinnetjes bij waar Bolt bij zit ❤️. De dame achter de kassa vraagt of ze de band gelijk moet activeren. Eh…Nou graag! Binnen een zucht en een scheet is mijn entreekaart op de Magic Band gezet. Dat is nog eens Disney service!

img_5953

img_5952

Na deze aankoop lopen we door naar Walt Disney: One Man’s Dream. Hier vind je de geschiedenis over Walt zelf. Met foto’s, maquettes en een film zie je een stukje van zijn leven.

img_5954

img_5956

img_5957 img_5959 img_5960 img_5961 img_5962 img_5963

Als we naar buiten lopen pakken we nog de muppets in 3D. Eigenlijk is de film wel een beetje aan vervanging toe, maar Statler & Waldorf maken veel goed ?.

img_5964 img_5965

Omdat de wachttijd maar 20 minuten bedraagt pakken we de Tower Of Terror ook nog even mee. Aan het eind van de val scan ik mijn Magic Band voor de foto. Handig hoor zijn armband ?.

Hierna laten we de Studio’s voor wat ze zijn. Tot over een paar jaar ????. We laten ons weer met het treintje naar de auto brengen.

Volgende halte EPCOT!

We parkeren de auto op Create 39 en voor het eerst laten we ons met het treintje naar het park brengen.

Als we weer zijn goed gekeurd bij de controle en onze pas en Magic Band hebben gescand en een groene Mickey hebben gekregen lopen we het park binnen.

We zien al gelijk een fotograaf die groepsfoto’s maakt voor de bol. Wij sluiten aan in de rij. Het valt ons op dat de fotografen hier de tijd nemen voor, ook vlot en mooie foto’s maken. Wij treffen fotograaf Teddy en Teddy heeft lol in z’n werk. We worden in verschillende posities gezet en hij zegt dat er ook nog een Magic foto’s bij zitten. Dat is altijd leuk!

img_5986 img_5979

Met een lach op ons gezicht, dankzij de vrolijke Teddy, lopen we door naar Test Track.

Bij Test Track sta je eerst in een wachtrij. Daarna sta je ook nog in een wachtrij, maar dan ben je bezig om je eigen auto te bouwen (dat doe je door je Magic Band of entreekaart te scannen), dus heb je het niet zo door. Bij het instappen moet je weer je Magic Band of entreekaart scannen en dan wordt je auto getest. Helaas gaat er bij ons (en bij de andere die in het karretje zitten) iets mis. Onze kaarten/passen scannen niet. We zien dus niet welke auto er heeft gewonnen ?.

img_5984

Na de autorit pakken we nog even de foto mee en passen nog wat leuke auto’s ?. De prijzen van een nieuwe auto liggen hier toch wel wat gunstiger ?.

img_1169

img_5985

Als we uitgepast zijn pakken we het bootje van Canada naar Marokko. We willen wat gaan eten bij Japan. Arjan gaat weer voor de chicken teriyakki en ik ga voor de shrimp met noodles.

Na Japan lopen we via Marokko naar Frankrijk. Daar laten we ons nog vereeuwigen met de mini Eiffeltoren ?. Daarna lopen we door naar Engeland. Ik wil toch nog even dat leuke tanktopje van Doctor Who kopen ?.

img_6072 img_6074

Bij het Coca Cola winkeltje, waar ik de Beverly Challenge deed, pakken we nog een gratis drankje mee. Italië sla ik over, Arjan probeert het toch nog een keer?.
Daarna lopen we door naar de uitgang.

Als we in het treintje zitten, gaat het regenen?. Als we uitstappen en naar de auto lopen vallen er grote druppels ☔️. We staan gelukkig vrij dichtbij. Bij het wegrijden zet Arjan de ruitenwissers op vol vermogen.

Als we het parkeerterrein van Magic Kingdom oprijden is het weer droog. We hopen dat we de bui niet meenemen naar het park.

We staan geparkeerd op Hook 313. Het treintje staat ons al op te wachten. We worden weer netjes gedropt bij het transportation centre. We willen dit weer d’r monorail proberen, maar die is weer dicht ?. Dan maar weer met de boot.

Bij deze controle worden we ook weer goedgekeurd. Na de controle schieten we gelijk weer een fotograaf aan. Echt ideaal die photopass.

img_6080

Hierna lopen we gelijk door naar Buzz Lightyears Lazerblast. We hebben daar een Fastpass voor geregeld vanochtend. We moeten toegeven, Buzz in Disneyland Parijs is leuker.

Omdat we deze vakantie nog geen Pineapple Float op hebben, is wel hoog tijd dat we dat gaan eten. Ik moet zeggen: het smaakt weer goddelijk ?.

img_6010

We hadden vanochtend ook een Fastpass geregeld voor Splash Mountain, maar op de een of andere manier is die bij Arjan verdwenen in de app. Dan maar gewoon in de rij staan. Na een kwartiertje gaat het regenen. Het zal toch zeker niet??. Gelukkig blijft het bij een klein buitje en blijft de attractie gewoon open. ??

img_6075

Na Splash Mountain lopen we door naar Main Street voor het vuurwerk Wishes. We zijn iets aan de late kant, maar we kunnen nog 2 mooie plekjes bemachtigen. Het is weer genieten ❤️.
img_6013

img_1202 img_1196 img_1195

Als het vuurwerk is afgelopen, lopen we terug naar Frontierland voor The Main Street Electrical Parade. In oktober zal deze naar Anaheim verhuizen. Dit is dus de laatste keer dat we hem hier kunnen zien. We kunnen weer 2 mooie plekjes bemachtigen. Het is wel lang wachten. Vooral omdat de parade op Main Street begint en wij bijna aan het einde van de parade staan. Het is wel weer de moeite waard.

img_6020 img_6023 img_6022 img_6029 img_6051 img_6049 img_6035 img_6062 img_6068 img_6065

We lopen met de drukte het park weer uit en gaan weer met de boot naar de parkeerplaats. Het treintje rijdt net voor onze neus weg, maar we kunnen gelijk met de volgende mee die aankomt rijden. Rond 23.00 zijn we weer in de villa. Rob en Yvonne liggen dan al op bed, maar ze komen nog even om de hoek kijken ?.

Het was een lange en warme dag (32 graden, gevoelstemperatuur 39 graden), maar we hebben genoten.

img_5990

117 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Florida 2016. Bookmark de permalink.

7 reacties op Park hoppen in Walt Disney World

 1. Yvonne en Rob schreef:

  De laatste volle dag met een gouden randje??

 2. Jort schreef:

  Altijd al geweten dat jij van de Magic bent. XD
  Super verslag weer, en uiteraard ook deze weer gedeeld!
  Goeie reis voor strakkies!

 3. Suus schreef:

  Jeetje…. Ik dacht dat wij hyperventilatie waren…… Twee parken per dag. Jullie hebben gewonnen…… Drie parken op een dag met zelfs het parkeerterrein vier keer. Goede terugreis lieverds. Geniet nog vandaag.

 4. Suus schreef:

  Hyperventilatie moet natuurlijk hyper zijn. Stomme autocorrect

 5. 10 schreef:

  Super leuke foto’s .Groetjes en goede reis terug. Dre & 10 en……Eden!

 6. Corrie schreef:

  Wat een lange dag!! Superleuk om alles weer le lezen en de superleuke en mooie foto’s te zien!!
  Een heel goede terugreis gewenst,

  Groetjes Corrie

 7. Robert-Jan schreef:

  Wat een geweldige dag weer, super om zo alle parken nog even te doen. Wel jammer van de kaartjes …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.