Park hoppen

Ik ben rond 5.30 wakker. Mijn schouder is best gevoelig (lees: verbrand) en, alhoewel ik best goed heb geslapen, slaap ik nu slecht door de gevoeligheid.

Rond 7.00 uur hoor ik gestommel in de woonkamer en ik ga ook uit bed. Arjan is ook wakker geworden en smeert mijn schouders in met after sun.

Daarna kleden we ons aan en gaan lekker buiten op het terras ontbijten. We hebben van alles op tafel staan. Van overgebleven knoflookbrood tot overgebleven pizza tot toast.

Na het eten ruimen we af en pakken de spullen in. We pakken de nodige vochtige versnaperingen, mondkapjes en geld in. Met andere woorden: we maken ons klaar voor een park hop dag.

Met dank aan Jort en Suus staan we weer op de VIP parkeerplaats. Lekker vooraan dus ?.

We beginnen deze hop dag bij de Studio’s. Joost wil graag in The Tower Of Terror. Manon blijft bij de tassen op ons wachten.

Bij The Tower hebben we een castmember die goed in z’n rol zit. Het is weer geweldig om deze te doen.

Als we er uit komen gaan de mannen voor ronde 2. Suus en ik gaan Manon zoeken. Zij staat binnen in de hal, in de rij voor een thee. Voor mij neemt ze nog een cappuccino mee. Suus en ik confisqueren een tafeltje. Het mondkapje mag nu af ?

Nadat de mannen uit The Tower zijn, komen ze bij ons zitten. We drinken allemaal nog wat van onze meegebrachte versnaperingen en lopen via de Photo spot bij Mickey en Walt naar Crush Coaster.

Daar aangekomen bedraagt de wachttijd 60 minuten. Die slaan wij even over, decadent als we zijn. We pakken nog wel even Ratatouille mee. Daarna gaan we naar Cars Road Trip. Deze is grappig, maar daar is ook alles mee gezegd.

Als we uit het treintje komen, lopen we een snack karretje tegen het lijf. Hoogste tijd om de mondkapjes weer af te gooien. We bestellen de tosti en wat fris on the side. De tosti smaakt prima ??.

Dan vinden we het tijd om naar het andere park te gaan. Via Space Mountain gaan we naar It’s A Small World en naar Pirates. Na Pirates halen we kaas chips en drinken we wat. Eigenlijk hebben we een excuus nodig om de mondkapjes even af te doen. Het is rond de 30 graden en dan is heel de dag met een mondkapje op best pittig.

Om dit gevoel van vrijheid nog even vast te houden, lopen we naar Fuente del Oro Bar. Daar bestellen we frozen margarita’s, slush lemon en alle snackjes van de kaart. Manon en ik confisqueren weer een tafeltje. De rest volgt even later met volgepakte dienbladen.

Het smaakt naar meer, vooral de frozen Margarita’s ?. Jort, Joost en Arjan gaan voor een 2e ronde. We tafelen nog wat langer na omdat dat de gewoonte is. Gewoon omdat het kan.

Als we het restaurant weer uit lopen kunnen we zo aansluiten bij Big Thunder Mountain. 15 minuten wachttijd kunnen we handelen ?

Na Big Thunder Mountain lopen we naar Phantom Manor, maar eerst kijken we op de menukaart van Silver Spur Steakhouse. Die ziet er goed uit en we besluiten dat we straks daar wel willen eten.

Een aantal van ons moeten weer naar het toilet en terwijl een deel iets voor zichzelf gaat doen, checkt het andere deel van de groep tot hoe laat Silver Spur Steakhouse open is. Dat is tot 16.00 uur ?. Het is nu 16.25 uur ??. Detail: het park zelf is tot 20.00 open. Wij vinden hier iets van ??. Dan maar Phantom Manor in. Die blijft leuk ?.

Als we het spookhuis weer uitkomen blijkt Last Chance Café nog net open te zijn. Deze sluit om 18.00 en wij komen om 17.45 aan. Tijd dus om ons vochtgehalte weer op te krikken. Uiteraard ook weer een excuus om de mondkapjes af te doen ?.

Na dit rustmomentje proppen we Jort en Arjan weer samen in een wagonnetje van Casey Jr ?. Tot groot vermaak van Suus en ondergetekende ??.

We gaan daarna nog even in de bootjes van Le Pays des Contes de Fées. We denken, gezien het feit dat ze de bootjes niet helemaal vol proppen, dat wij een bootje voor onszelf krijgen. Helaas voor ons komt er op rij 3 (van de 3 rijen in het bootje) nog een stel te zitten. Die zaten met een stel vervelende (dankzij nog een restje alcohol in het bloed) vloggende Nederlanders in het bootje ?

Omdat Star Tours maar 15 minuten wachttijd in de app aangeeft, gaan de mannen nog een keer proberen om de Galaxy te redden.

Als de mannen weer terug zijn maken we de balans op. We zijn moe, hebben het warm (gevoelstemperatuur is op dat moment 30 graden ?) en we hebben het wel gezien voor vandaag. Via de winkeltjes op Main Street lopen naar we naar Earl of Sandwich in Disney Village.

Daar eten we nog een flink belegd broodje/wrap en dan houden we het officieel voor gezien. We strompelen terug naar de auto en zetten koers naar de villa.

Daar aangekomen duikt Arjan het bubbelbad in en Joost, Manon en Jort duiken met de voeten in het bubbelbad van Joost en Manon. Suus en ik werken de blog bij. Het zal weer geen latertje worden vanavond.

Morgen staat een dagje Parijs op de planning.

63 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Disneyland Paris 2021. Bookmark de permalink.

1 reactie op Park hoppen

  1. Es schreef:

    Heerlijke dag geweest dus, balen van die mondkapjes, wel een goed snack excuus dit jaar?
    Heel veel plezier in Parijs vandaag!!! X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.