Parkdag

We slapen dus in het B&B hotel. Het is een prima hotel voor 1 nacht. Wel jammer dat de bedden ontzettend hard zijn. Suus had daar al voor gewaarschuwd. Normaal vind ik het geen probleem als de bedden wat harder zijn, maar deze is zelfs voor mij te hard. Ik slaap mede daardoor dan ook slecht. Het andere probleem is dat er niet echt airco op de kamer is. Er staat wel iets te horren, maar echt koel is het niet. We hadden het raam al open gezet voor we gingen slapen, maar door het dikke verduisterende gordijn komt er weinig frisse lucht naar binnen. Het gaat een lange dag worden en straks maar even op zoek in de tas naar een Advilletje.

Even over 7.00 uur komt het eerste appje binnen in de bbq/Disney groep. De rest is ook wakker. Even voor 8.00 uur zijn we allemaal klaar om op jacht naar het ontbijt te gaan. We brengen eerst de spullen naar de auto, die we ook gelijk even opnieuw indelen.

Jort had bij dit ontbijt gekookte eitjes beloofd, maar blijkbaar zijn die weg gesaneerd vanwege COVID-19. Er heerst een diepe teleurstelling in de groep ?.

Na het eten stappen we de auto in en zetten we koers naar Disney. Suus stapt weer bij ons in de auto zodat we weer VIP kunnen parkeren #decadent. We stappen uit de auto, zetten onze mondkapjes op (nog steeds verplicht hier en ook buiten verplicht) en lopen richting de ingang.

Bij de ingang laten we weer onze Corona check app scannen en we worden “gezond” bevonden. Omdat we vroeg zijn en wij allemaal jaarkaarten hebben kunnen we gebruik maken van de “magic hour”. We worden wel naar een aparte ingang voor jaarkaarthouders geleid.
Daar scannen we onze passen en…..het poortje blijft dicht ?. Een castmember schiet onze te hulp. Omdat we newbie’s zijn moet zij ons eerst goedkeuren en dan mogen we naar binnen.

Bij de selfie spots mag het mondkapje even af ???

Eenmaal binnen lopen we eerst naar emporium. Ik ben op zoek naar een keycord voor m’n jaarkaart en ik wil graag een photopass aanschaffen. Deze verkopen ze daar ook. De dame achter de kassa vraagt of wij bij elkaar horen…eh…ja. Ze wil dan even Suus d’r jaarkaart scannen voor extra kassakorting. Dikke prima ??.

Na het shoppen maken we nog even foto’s voor het kasteel (wat in de steigers staat) en lopen we weer terug naar het treinstation om een rondje park te doen.

Na het rondje park lopen we naar Discoveryland en pakken we Star Tours mee. Suus en Manon slaan deze even over en wachten bij de uitgang op ons.

Na de attractie hebben we wel een beetje trek gekregen en we besluiten dat we bij Café Hyperion willen eten. Daar moet je dan wel vooraf je eten bestellen. Dat kan heel makkelijk via de app van Disneyland Paris. Over dat makkelijk zijn de meningen verdeeld in de groep. Arjan en ik kunnen moeiteloos bestellen. Joost en Manon krijgen geen verbinding en Jort en Suus worden bij het betalen uit het systeem geknikkerd ?. Wij stellen voor dat wij een extra bestelling er in gooien. Omdat een aantal onder ons aardig Hangry trekjes beginnen te vertonen, nemen ze snel ons aanbod aan. Binnen no time staat de bestelling in de app en is de boel afgerekend (in de goede zin van het woord ?)

Wij lopen gelijk naar het restaurant. Onze ophaaltijd is zojuist ingegaan. De anderen moeten nog even wachten. Ondanks alle strubbelingen (het ophalen ging ook niet vlekkeloos) smaakt het prima.

Na het eten gaan Suus en ik nog even op de foto met een stel zwarte Stormtroopers en met Boba Fett. Kan ik gelijk de Photopass testen ?.

Hierna pakken we nog even Mickey’s PhilharMagic mee. Spacemountain is helaas om technische redenen gesloten en we besluiten dan om naar Phantom Manor te gaan.

Na Phantom Manor houden we een kleine vergadering. Het is warm. Zo’n 27 graden ?. Dat zijn we niet meer gewoon en de mondkapjes zijn ook weer even een dingetje. We besluiten dat we nog een Big Thunder Mountain meepakken en als de wachtrij niet te lang is willen Joost en Arjan nog wel in de Tower Of Terror in de Walt Disney Studio’s.

Als we Big Thunder Mountain uitkomen is de wachtrij volgens de app bij the Tower nog steeds 40 minuten. Dat is te lang en we gaan richting auto.

We rijden met een kleine d-tour naar Center Parcs Villages Nature Paris. Als we huisje nummer 5124 hebben gevonden, parkeren we de auto en gaan eerst kijken of we juist zitten. Ze hebben hier een soort Magic Band en daarmee kan je dus ook de deur openen.

We lopen naar binnen en hebben gelijk veel ooooohhhh’s en aaaaahhhh’s. Het is lekker ruim, er zit een flinke keuken in en de slaapkamers zien er goed uit. 2 kamers hebben aangrenzend een douche en bubbelbad/jacuzzi en 2 kamers hebben alleen een douche, maar als iemand wil badderen kan dat uiteraard ?.

Arjan heeft een app gedownload waarmee we makkelijk de kamerverdeling kunnen maken. De mannen leggen alle 3 een vinger op de mobiel en degene van wie de vinger oplicht op het scherm heeft de eerste keus.

Arjan wint de eerste ronde en kiest 1 van de kamer met bubbelbad/jacuzzi. Joost wint de tweede ronde en kiest de andere kamer met bubbelbad/jacuzzi. Jort en Suus gaan dan voor de slaapkamer die het koelst aanvoelt. Suus mag uiteraard bij 1 van ons badderen als ze dat wil ?

Als we alles hebben uitgepakt en een beetje zijn opgefrist besluiten we toch maar even naar het winkelcentrum hier verderop te rijden en daar wat boodschappen te doen.

Daar zit ook een Primark en daar wil Manon wel een kijkje nemen. Suus en ik zouden hele slechte vriendinnen zijn als we niet mee naar binnen zouden gaan. Een wonder geschiedde, de mannen gingen ook mee. Binnen een mum van tijd ben ik Arjan kwijt. En de rest ook. 5 minuten later en een shirtje rijker kom ik Manon weer tegen tussen de rekken. Suus komt ook ergens vandaan. Arjan en Joost zijn naar de herenafdeling boven gegaan en niet veel later stuurt Jort een appje dat hij buiten zit te wachten. Suus staat ondertussen beneden in de rij voor de kassa’s. Boven is het iets rustiger bij de kassa’s en Manon en ik sluiten bij de mannen aan in de rij voor de kassa’s. We hebben een leuke buit te pakken.

Na deze shop sessie lopen we door naar de Auchan voor de nodige boodschappen. We slaan voer in voor het ontbijt, morgen alleen nog broodjes halen, de nodige drank en we hebben geen zin om lang in de keuken te staan dus we gaan voor makkelijk. Lees: kant en klare wraps, broodje worst ? en pizza’s ?

Terug nemen wij een verkeerde afslag op 1 van de vele rotondes en we moeten een stukje omrijden.

Als we bij het park aankomen kunnen we achteraan aansluiten. Er staan 2 (Nederlandse) busjes, waarschijnlijk, in te checken. Het duurt een eeuwigheid voor ons gevoel. We staan zeker een kwartier te wachten. Het voordeel is wel dat Joost de oven alvast heeft aangeslingerd voor de pizza’s. Die gaan er ook direct in als we net koud binnen zijn.

We zitten lekker buiten en er is een schitterende zonsondergang te zien naast ons huisje.

Na het eten ga ik nog even bubbelen en ik gooi de roze bruisbal in het water. Het ziet er apart uit.

Morgen hebben we niet veel op de planning behalve ontbijten en zwemmen.

Eerst morgen een poging doen tot uitslapen ?

74 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Florida 2016. Bookmark de permalink.

1 reactie op Parkdag

  1. 10 & Dre schreef:

    Ik ben wel een klein beetje jaloers op jullie. [Ja, jaloers zijn is een heel klein slecht trekje van mij, maar meer kan ik niet verzinnen] Wat fijn hoe jullie alles met elkaar oplossen.Iedereen vind wel iemand, om ergens in te gaan.Zelfs het boodschappen doenlijk zo leuk, met z’n allen.Wat een mooi huis hebben jullie daar.Ik heb weer eens een leuk ideetje, als jullie dat kopen met z’n zessen.Willen wij het ook wel eens huren.Dat lukt bij de andere ook wel. Iedereen heeft heus wel iemand iemand in z’n familie, die dat ook wel wil huren.Hebben jullie de koop, er zo uit. Oh, Dre zegt dat ik eens moet stoppen met iets bedenken voor een ander. Wij hopen dat jullie een SUPER tijd hebben Groetjes voor jullie allemaal. 10 & Dre

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.