Segway en Disney Springs

Het wonder is geschied. Vandaag “pas” om 7.00 uur wakker. Rustig wakker worden met social media en de reacties op de blog Altijd leuk om de reacties te lezen van jullie en sommigen van jullie zal ik moeten teleurstellen: dat boek wat jullie zo graag van mij zouden zien, gaat er niet komen. Schrijven over wat wij hebben beleefd is een stuk makkelijker dan een (fictief) verhaal verzinnen.

Rond 8.00 uur gaat Rob aan het ontbijt beginnen. Yvonne en ik dekken de tafel. Arjan ligt nog in het zwembad met boek. Hij zal straks de boel afruimen.

Tijdens het ontbijt houden we gelijk de briefing. Eigenlijk was het plan om de Segway Tour te doen waar we 3 jaar geleden ook waren. We hadden de afspraak met de beste man dat we nu een ander stuk van de natuur zouden zien. Helaas voor ons zitten ze zitten vol ?. Het plan is nu op de bonnefooi (toen we gisteren belden namen ze niet op, waarschijnlijk al gesloten) naar Mt Dora te waar ze ook leuke Segway tours hebben. Ook komt Rob op het geniale idee om eind van de middag eens even een kijkje te nemen bij Disney Springs (voorheen Downtown Disney).

Rond 9.15 uur stappen we in de auto voor een roadtrip van 1 uurtje.

Als we rond 10.15 uur op plaats van bestemming aankomen, zoeken we een parkeerplek en lopen naar het oude postkantoor waar de Segway tour zit. Omdat we op de bonnefooi zijn is het nog maar de vraag of er nog plek is. We hebben geluk. Er gaat om 11.30 uur een tour. De beste man achter balie raad aan om via internet te reserveren. Je krijgt dan $6,- per persoon korting en we mogen de pc van de Segway Tour gebruiken. Dat laten wij ons geen 2x zeggen.

De man achter de balie raad ons ook aan, om de tijd te doden, een klein rondje te maken in de omgeving. We krijgen allemaal een flesje water mee en een kaart (dat is zo’n papieren ding die je opvouwt en daar je route op bepaalt┬á?) van het dorp.

We lopen richting Lake Dora. We maken daar nog wat foto’s en gaan dan bij een tentje wat drinken. Rond 11.10 uur lopen we terug naar de Segway Tour.
Daar krijgen we een filmpje van zo’n 15 minuten te zien over de “do’s & d’nts” met een Segway. Daarna worden we voorgesteld aan onze gids voor vandaag Danny. Binnen doen we nog een rondje inrijden. Als we dat onder de knie hebben, rijden we naar buiten.

Als eerste rijden we naar het meer. Rustig aan dan kunnen we er weer even inkomen. Het was dan alweer 3 jaar geleden dat we dit hebben gedaan.

Bij de vuurtoren is er een fotomomentje. Onze gids, Danny, maakt verschillende foto’s. Daarna rijden we naar een grasveldje waar we kunnen oefenen om op oneffen terrein te rijden. Het is eenzame klasse zoals wij dat ding over het gras sturen en na 2 rondjes vervolgen we onze tour.

image image image image

We gaan door het bos en dan weer richting water. Via een boardwalk rijden we langs/over het water. Naar schijnt zitten er alligators, maar ze laten zich niet zien.

Als we van de boardwalk afkomen houden we een kleine pitstop. We nuttigen de 1 van de 2 flesjes water die we per persoon hebben meegekregen ??.

Na de stop vervolgen we onze weg, maar nu heeft Danny onze segways op standje haasje gezet. We gaan de heuvels op van Mount Dora, maar eerst gaan we oefenen met de snelheid op een open stuk parkeerplaats.

Als Danny vind dat we het goed doen gaan we weer verder. We komen langs leuke, (dure) huisjes, restaurantjes en diverse B&B’s. Ja, hier willen we in de toekomst wel een keertje terug komen. Mount Dora doet ons denken aan St. Augustine. Ook zo’n leuk plaatsje.

Na ruim 1 uur segway-en zijn we weer bij het begin punt. We pakken onze spullen uit het klusje wat we mochten gebruiken, geven Danny een leuke fooi en maken nog snel gebruik van de “restrooms” en nemen afscheid.

image

Onderweg probeer ik mijn telefoon nog te koppelen met de auto, maar ze vinden elkaar niet?. Dan maar zappen op de radio. Laat nou halverwege de weg naar huis gewoon The Golden Earring met The Twilight Zone te horen zijn. ?.

We maken nog een stop bij de Publix om nog wat kleine boodschappen te halen. Voor de lunch hebben we croissantjes met ham en kaas, voor het lekkere nemen ook nog een doosje donuts mee en nog wat chips en nootjes voor ‘s-avonds bij de tv ?. Omdat de cola bijna op is gaan daar ook 2 flessen van in de kar.

Bij de kassa zegt mijn Amerikaanse collega dat de derde fles Coca Cola of Sprite gratis is. Arjan trekt een klein sprintje, maar komt eerst met een Pepsi terug. Na nog een sprintje komt hij met een fles Sprite terug. Mijn Amerikaanse collega rekent het goed. We betalen en lopen terug naar de auto, zetten de 30 tasjes voor 4 boodschappen (is overdreven, maar je krijgt hier wel altijd heul veul tasjes) in de auto en gaan naar de villa.

Bij de villa is het met 2 grote auto’s best krap parkeren, dus stappen Yvonne, Rob en ik alvast uit. Arjan zet vakkundig de auto weg en Yvonne en ik halen de boodschappen uit de achterbak. Op 1 tasje na waar de 2 flessen Coca Cola en 1 Sprite in zitten lukt het Yvonne en ik om alles in 1x mee te nemen. Arjan pakt het laatste tasje. Als hij de achterklep dicht wil doen valt de fles Sprite er uit. Deze stuitert 1x op de grond, de dop springt er af en de fles schiet zichzelf af en verdwijnt met een noodgang onder de auto. Arjan zit gelijk onder de plak (maken jullie de grap zelf maar ?) en ik pak ook nog wat plakzooi mee.

Binnen doen we gelijk onze zwemspullen aan en de kleding in wasmachine. Daarna nuttigen we een lunch die bestaat uit ham/kaas croissantjes, restje kipkluifjes en donuts. Ach, het komt toch in een donker gat terecht, zullen we maar zeggen ?.

Na de lunch dobberen we nog even in het zwembad en FaceTime-en met vriendjes Jort en Suus.

Tegen een uurtje of 16.00 ga ik even bij de was kijken die klaar is. Blijkbaar zat er nog een park plan in Arjan z’n broek en die is nu mee gewassen ?. Overal kleine stukjes papier ?. De meeste was heb ik uit staan kloppen en nu maar hopen dat het in de droger de rest los laat. Wat een zooi?.

We kleden ons om en stappen in de auto om naar Disney Springs te gaan. Beetje shoppen en een hapje eten.

Bij Disney Spring is het druk. Wat wil je, het zaterdagavond. We bekijken een paar winkeltjes en gaan dan op zoeken naar een restaurant om een hapje te eten.image image image image image

 

Helaas voor ons is de wachttijd bij de restaurants gemiddeld 1 uur ?. Na een paar restaurants te hebben gehad, besluiten we dat we bij Carrabba’s gaan eten.

Bij Carrabba’s kunnen we direct aan tafel. Rob gaat voor de Fettuccine Carrabba. Yvonne heeft wel trek in de Salmon Cetrilini. Arjan en ik nemen de Scampi Damian. Het smaakt heerlijk. Arjan en ik delen nog de Mini Cannoli. Met de buikjes gevuld rijden we weer naar huis.

Eenmaal thuis gaat ieder zijn ding doen. Rib tikt de tekst voor hun blog. Yvonne kijkt de boel na en plaatst er nog leuke foto’s bij. Arjan leest z’n boek en bekijkt het concept van deze blog die ik aan het tikken ben ?

108 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Florida 2016. Bookmark de permalink.

8 reacties op Segway en Disney Springs

 1. Ingrid schreef:

  Het lijkt wel of er bij jullie veel meer uren in een dag zitten. Je hebt straks vakantie nodig om uit te rusten.

 2. Esther schreef:

  Super dag, leuk plaatsje Mt Dora. Wachten op eten is ook niet mijn ding, weinig geduld, maar Carabba’s is toch heerlijk.
  Veel plezier vandaag whatever you do!

 3. Suus schreef:

  Dat was weer een goed gevulde dag. Was gezellig jullie even ‘gezien’ te hebben. Haaha. Kort maar krachtig. Apart die techniek van tegenwoordig. Fijne dag weer vandaag.

 4. Gerrit & Joke schreef:

  Ja we zijn het met de eerste reactie eens hoeveel uur hebben jullie in een dag
  Maar weer een heerlijk dagje en er gaan er vast nog een paar komen

 5. Joke hof schreef:

  Aha. Nieuw op deze blog.
  Over dat paren ban je telefoon. Onder t rijden doet hij dat waarschijnlijk uit veligheidsovwrwegingen.
  Leuke blog.

 6. Dre & 10 schreef:

  Ik denk ……[ja echt hoor] dat als je er voor gaat zitten er best wel een boek kan komen! Dat lezen wij dan lachend uit!

 7. Robert-Jan schreef:

  Hahaha, die gratis fles Sprite was jullie niet gegund !!!! En leuk, Segwayen !!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.