Segway en Volcano Bay

Ik ben om 7.00 uur wakker. Als ik op m’n telefoon kijk zie ik dat ik een berichtje van fb Corrie heb gehad. Ze vraagt hoe het was in Volcano Bay. Die hadden we dus eigenlijk woensdag op de planning staan, maar zoals Ingrid al op fb antwoorde op de post dat de blog wat later komt, daar is het vakantie voor ?. 

Volcano Bay gaan we dus vanmiddag doen, maar eerst een ontbijtje. Voor mij geen ei vandaag. Ben er een beetje klaar mee. Na het eten werk ik de blog verder bij. 

Rond 9.45 vertrekken we richting Mt Dora voor een segway tour. We hebben hier in 2016 al een keer de “gewone” tour gedaan en we gaan niet de heuvels in van Mt Dora. 

Als we het winkeltje binnen stappen worden we gelijk verwelkomd door Danny. Danny was de vorige keer ook onze gids en zal deze keer weer de tour verzorgen. 

Na een kleine opfriscursus binnen, gaan we naar buiten. Het is nog behoorlijk klimmen op de heuvels met de segway. Het is een leuke tour en Danny weet veel te vertellen. Zo telt het dorpje 14.000 inwoners waarvan 35 agenten en 37 brandweerlieden. We zien het huis van Al Capone. We horen dat de huizen aan het water aanzienlijk duurder zijn dan de huizen die niet aan het water liggen. Ook is er nog een privé meer. Deze hoort bij de huizen die er omheen liggen. De bewoners hebben overal zitjes staan zodat ze ‘s avonds met een drankje de zonsondergang kunnen zien. We zien nog een prachtig dogpark, waar je hond heerlijk kan ravotten met andere honden en allerlei speeltjes die er liggen en de baasjes lekker op verschillende bankjes kunnen zitten. Met een drankje er bij uiteraard ?

Na de tour gaan we weer richting villa. Daar aangekomen kleden we ons om voor een middagje Volcano Bay.  

Volcano Bay dus. Veel over gehoord. Het moet een geweldig waterpark zijn volgens velen op TripAdvisor. Het moet ook een drama park zijn volgens ander velen op TripAdvisor. We gaan het zien. Gelukkig hebben wij vergelijkingsmateriaal met de Disney waterparken Typhoon Lagoon en Blizzard Beach en met het waterpark van Seaworld, Aquatica.

We rijden naar de parkeergarage waar je moet parkeren als je naar Universal, Island of Adventure of City Walk gaat. Hier moet je dus ook parkeren als je naar Volcano Bay gaat. We betalen $22,- parkeergeld en rijden de parkeergarage binnen. 

Als we uitstappen zien we de borden hangen waarop staat in welke richting we moeten voor het waterpark.

We komen uit bij een busstation. Je wordt dus met de bus naar het waterpark gebracht ?. Wij hebben het geluk dat we wat later in de middag zijn en in het laag seizoen. We moeten er niet aan denken hoe het zal zijn in de bus tijdens de drukke zomermaanden ?. 

We stappen uit en lopen naar de ingang. Omdat we al entreekaarten hebben lopen we de kassa voorbij. Voor de geïnteresseerden: 1 dag kaart voor 1 volwassenen kost $80,- ?. 

Bij het scannen van onze entreekaarten en vingerafdruk, krijgen wij de beruchte TapuTapu. De uitvinding van het jaar, volgens Volcano Bay dan. Niet volgens velen op TripAdvisor. We hebben instructies gekregen hoe je dat ding om je pols moet doen. 

Je hebt de TapuTapu (ziet er uit als een kinderhorloge) nodig om “in te checken” bij de glijbanen. Je staat dan in een virtuele wachtrij. Je ziet op je schermpje van de TapuTapu hoe lang je wachttijd is. Als je wachttijd is afgelopen kan je naar de glijbaan waarvoor je hebt in gecheckt, daar scan je nog een keer je TapuTapu en als je gewogen bent (beetje raar, bij andere waterparken is dat niet zo) en je gewicht is oké, mag je van de glijbaan af. Maaaaaaar…..niet voordat je nog een keer echt in de wachtrij hebt gestaan ?. 

Maar goed, we zijn dus net binnen en we zoeken naar een kluisje. Deze zijn er voldoende en de kosten van de huur bedraagt $12.-. Wij zijn dus net binnen en al $34,- armer. Alleen al aan parkeerkosten en kluishuur ?. Entree even voor het gemak niet meegerekend. 

We huren dus een kluisje en gaan op jacht naar 2 bedjes. Bedjes zijn er in overvloed, maar op de, gemaakte, stranden lijkt het wel Scheveningen. Ze staan zij aan zij. Je zelf 1x insmeren en moet uitkijken dan je geen #Metoo aan de (zwem)broek hebt hangen ?. Bij de andere waterparken staan ook nog bedjes, maar met genoeg ruimte er tussen. Een klein minpuntje Volcano Bay (vind ik dan). 

We doen een paar glijbanen en onze wachttijd doden door middel van een rondje in de Lazy River, het grote bad, een wat kleiner bad, rondje door de vulkaan en wat snellere rivier waar je een zwemvest aan hebt. 

Wij kijken eens goed rond en kunnen de ophef over dit waterpark niet echt vinden. Het is een waterpark en daar is alles mee gezegd. Als ik naar Blizzard Beach ga, kan ik gratis parkeren, huur een kluisje voor $10,- en als ik nog een entreekaart moet kopen, betaal ik er $65,- voor. Tel uit je winst ?. Je hebt dan geen TapuTapu nodig om in de rij te gaan staan, (Die je overigens zo kwijt kan raken, zoals bij Arjan bijna gebeurde in en het “gewone zwembad” ?) en je bent goedkoper uit. 

Het waterpark sluit om 18.00 en even voor 17.45 halen we onze spullen uit het kluisje en lopen naar de bus toe. Deze brengt ons weer naar de parkeergarage. 

Als we de parkeergarage uit rijden kunnen we niet veel later achteraan in de file op de Interstate 4, kortweg de I4, aansluiten. We hebben nog niet gegeten en besluiten om bij de Subway een broodje te gaan eten. Wel delen natuurlijk, anders is het weer te veel. 

Als we het broodje op hebben rijden we naar Jort en Suus. Zij zitten, bijna, op onze route naar de villa. 

Als wij daar aankomen is Suus nog lekker bezig met de spullen aan het uitpakken. Is ze blij dat alles nu uit de koffer kan ?. 

Ik krijg een rondleiding door de villa en het ziet er mooi uit ????. We drinken nog wat en Suus zet wat blokjes Oude Rotterdammer op tafel ?. Wat mis ik toch de Nederlandse kaas ?. Tegen een uurtje of 21.00 gaan we terug naar de villa. 

Als we weer “thuis” zijn babbelen we nog wat met Rob en Yvonne. Rond 22.15 uur gaat bij iedereen zijn/haar lichtje uit en we gaan naar bed toe. 

Morgen waarschijnlijk geen blog omdat we dan onze gevreesde Universal Halloween Horror Nights hebben ????. Deze duurt tot 1.00 uur ‘s nachts. 

118 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Washington DC en Orlando Florida 2018 met de tags , . Bookmark de permalink.

5 reacties op Segway en Volcano Bay

 1. Essie schreef:

  Ga straks lezen, nu eerst met Daantje P naar Waylon? Ben echt zo..zoooooo benieuwd naar je blog van de horrornight!! Vooral ook omdat je het helemaal maar niks vindt omdat je zo’n lekkere held bent?
  Dus, schrijf maar lekker alle details op, hihi…en volgende week het verhaal nog eens life ?
  ???

 2. Pa Arie schreef:

  Schitterend om weer te lezen en door met genieten leuk dat jullie belde

 3. 10 & Dre schreef:

  Je moet morgen gewoon denken, het is niet echt hoor! Met Arjan erbij kan jullie allemaal niets gebeuren!. Hij zorgt wel dat je levend weer thuis komt.Dat je daar niet hoeft te blijven! Allemaal heel veel plezier.

 4. Yvonne schreef:

  Haha, pracht verhaal weer en Segway en VB op een dag gedaan, heerlijk toch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.