Shoppen!

Vandaag weer als van ouds om 6.30 uur wakker. Tot een uurtje of 7.30 lekker naar radio 2…eh…NPO radio 2 (ik kan daar niet aan wennen) liggen luisteren terwijl ik de reacties op de blog lees en Facebook bij lees ?. Daarna ga ik uit bed. Arjan is ook al wakker maar blijft nog lekker lui liggen.

Ik ben als eerste in de woonkamer. Ik ruim de vaatwasser uit en pak mijn mobiel en e-reader en ga lekker buiten zitten. Ik zit nog niet koud of ik zie iets op de muur bewegen ?. Het blijkt een flinke spin te zijn. Thuis geef ik ze een waarschuwing (als ze niet te groot zijn, anders sterven ze een vroegtijdige dood) dat ze mij niet in de weg moeten zitten en hun ding moeten doen (lees: muggen en vliegen vangen), anders zijn ze het haasje. Maar goed, we zijn niet thuis en hier kunnen sommige spinnen giftig zijn ?.

Ik maak een foto van de spin en app hem naar Arjan. Mooi dat ik dat ding niet uit het oog verlies. Arjan reageert niet ?. 5 minuten later komt Yvonne de slaapkamer uit. Ze wil naar buiten stappen, maar ik maak haar duidelijk dat ze even binnen moet blijven en laat de foto zien. Voorzichtig doet ze de schuifpui open en kijkt om het hoekje. Ik zeg haar dat ze Arjan uit bed moet halen. Dat gaat ze doen en hoewel ze de deur zachtjes dicht doet, schrik de spin van de trilling en schiet zo’n 50cm naar boven ?.

Arjan komt naar buiten en doet de deur weer dicht en het beest rent op z’n 8 poten naar de nok ?. Ik vind dat zo’n beest een snelle dood verdient, maar de Freek Vonk komt in Arjan naar boven en hij vind dat niet nodig. Hij zegt dat ik de deur van de gaaskooi open moet doen zodat hij dat beest kan vangen met het schepnet. Zo gezegd, zo gedaan en het beestje genoot nog lang van z’n vrijheid ? (als hij de kraanvogels niet tegen komt, dan is hij als nog het haasje ?).

image

Na deze ervaring ga ik me met de was bemoeien en wat eten. We willen namelijk een beetje op tijd op pad om te gaan shoppen.

De winkels gaan om 10.00 uur open. Dus rond 9.30 pakken we de visa en Garmin (de laatste voor de zekerheid) mee en stappen in de Santa Fe. We gaan shoppen bij de Premium outlets bij Vineland road.

Bij aankomst parkeren we de auto in de, gratis, parkeergarage en lopen als eerste bij Oakley binnen.Arjan slaagt hier goed voor 1 korte broek en 1 zwembroek (Totaal amper $25??) Passen en cool kijken en met de visa aftikken ?. Ik zie helaas niets in het kleine hoekje wat voor de dames is ?.

Naast Oakley zit Hurley. Die vereren we ook met een bezoekje. Daar slaagt Arjan voor 2 shirtjes en ik vind ook nog 2 leuke shirtjes ??. We gaan lekker!

Bij American Eagle gebeurt er een wonder. Arjan vind 2 spijkerbroeken in zijn maat ?. Dat is hier in het land van korte en dikke mensen een groot wonder. Ik vind ook nog 2 shirtjes.

Ondertussen is het bij 11.30 uur en begint het al aardig druk te worden. We lopen de Nike Store nog binnen, maar besluiten bij het zien van de rij voor de kassa weer net zo snel naar buiten te gaan.

image

Kijk Yvonne, Arjan is nog bij Skechers geweest 😉

image

De rij voor de kassa bij Nike.

We maken het plan om terug naar de auto te gaan en lekker bij de Starbucks in Celebration iets te nuttigen. Daarna moeten we nog even boodschappen doen en die gaan we halen bij de Walmart. Daar waren we deze vakantie nog niet geweest ?

Bij de Starbucks in Celebration neemt Arjan een cappuccino met een plak Lemon Iced Cake en ik ga voor de strawberrie Smoothie met, net zoals in Animal Kingdom, een plak Banana Nut Cake. Ik maak nog een foto om de vrienden op Facebook, de buurtjes in de buren app en vriendjes Jort en Suus te pesten ?.

image image image image

Na de Starbucks lopen we naar Woof Gang Bakery &Grooming. Iets lekkers halen voor onze witte dame. Bij Woof Gang maken ze zelf hondenkoekjes. Dat ruikt nog best lekker ?. Alleen durven we die niet mee te nemen in het vliegtuig. We gaan voor veilig en nemen voorverpakte zalmsnoepjes mee. Die vind ons dametje vast lekker ?.

image image

Na deze monster aankoop stappen we weer in de auto en rijden naar de Walmart voor de boodschappen en even rond te kijken.

We hebben alleen boodschappen voor de hamburgers nodig. Helaas moeten we het recept hier en daar wat aanpassen omdat ze hier niet alles van ons lijstje kennen. Ach, het zal er niet minder om smaken ?.

Als we de buit hebben betaald lopen we terug naar de Santa Fe. Arjan start de auto en ik zet de tasjes bij mij voor op de grond. Aan mijn kant zet ik de airco op standje diepvries zodat de gekoelde dingen nog beetje koel thuis komen ?.

Eenmaal thuis ruimen we de boodschappen op en showen we onze kleding buit aan de familie Chewingmountain. Die keuren het goed. Zelf zijn ze ook nog goed geslaagd ?.

Yvonne en ik gooien nog een wasje in de machine en nemen daarna een duik in het zwembad. Even lekker afkoelen.
Tussen het zwemmen door lezen we nog wat, luisteren we muziek, we lezen blogjes bij, kijken wat tv en liggen te zonnen ☀️

Rond 18.00 uur duikt Arjan de keuken in. Hij gaat aan de hamburgers beginnen. Ik zorg voor de broodjes en de salade. De hamburgers bakken is nog een hele klus. De koekenpannen bakken snel aan, maar wij zijn thuis dan ook wel verwend met een koekenpan van Herman den Blijker ?. De hamburgers smaken heerlijk en we hebben eigenlijk te veel. Gelukkig ziet Rob nog kansen voor een avond snackje straks ?.

image

Na het eten ruimen Rob en Yvonne de boel op en Arjan neemt nog een duik in het zwembad en ik? Ik ga lekker douchen en m’n haar wassen. Het zwemmen is lekker, maar dat chloor is een drama voor je haar. Ja, jullie lezen het, er zijn ook nog nadelen hier ?.

Als ik net naar de douche wil krijg ik een appje van collegaatje Florianne. Het is hier dan net 19.00 geweest. Dan is het 1.00 uur ‘s-nachts in Nederland!! Ga slapen??! Ze krijgt geen mailtjes meer dat er een nieuwe blog online staat (even was ik in de waan dat ze daarom niet kon slapen, maar ze had een uitje gehad en laat thuis ?) Ik wis haar mailadres en meld haar zelf weer aan. Eens kijken of dat helpt. Ik vraag me alleen af of hier nog meer mensen last van hebben ?. Zo ja, dan horen wij het graag.

Voor de rest verloopt de avond rustig in villa HiJo. Morgen gaan we naar Magic Kingdom ??

105 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Florida 2016 met de tags . Bookmark de permalink.

6 reacties op Shoppen!

 1. Yvonne en Rob schreef:

  Ja dat was een enerverend begin van de dag met die griezelige spin, brr…. Moet er niks van hebben!
  De Amerikaanse economie heeft vandaag ook weer een boost gekregen met al dat shoppen?
  Het eten was heerlijk, koken kunnen jullie wel ????

 2. Gerrit & Joke schreef:

  Nee ook wij krijgen geen email van jullie blog
  Wel van R en Y
  Maar we vinden jullie wel hoor via Orlando Fans
  Wij waren er de zelfde tijd in Celebration
  Jammer niet gezien
  Maar we hadden begrepen uit het blog van R&Y dat de Burgers goed smaakte
  Yes Marco keep het Simpel

 3. Yvette schreef:

  Hoera voor jouw eigenste redder in nood, Arjan. Nou las ik dat jij ze ook zelf plet indien nodig, dus hierbij heb ik je uitgeroepen tot mijn nieuwe heldin! Ik ben echt panisch voor die groters, jak!
  Je mailvraag heb ik beantwoord op facebook.
  Was weer lekker wakker worden meis, thanks! ?? Het is maar goed dat je me niet ziet liggen lezen, één oog nog dichtgeplakt vd slaap waardoor ik mijn foon zo dicht bij mijn gezicht moet houden om goed te kunnen lezen. ?
  Veel plezier bij Magic Kingdom!

 4. Corrie schreef:

  Mogge (althans dat is het hier) nee ook ik krijg geen mail, lees het e.e.a. via FB.
  Tot op heden geen blog/vlog gemist ook niet deze ???????? …
  Zou zeggen geniet nog maar lekker daarzo!
  Zodra je thuis bent is alles weer heel snel “normaal” bleghhhh……

 5. Suus schreef:

  Een heerlijk ‘chill’ dagje. En elke zin van het woord…. Brrrrrr geen fijne start.
  En dan lekker de hamburgers van de Chef…

  Heerlijk, soms is dat gewoon lekker.
  Have fun vandaag in de MK… en tot later!

  Maaruh, dat jaloers maken is gelukt hoor!

 6. Robert-Jan schreef:

  Heerlijk weer !!! Lekker shoppen, goed geslaagd !!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.