Universal met Rob en Yvonne

Rond 6.30 uur ben ik weer wakker. Eigenlijk wil ik iets langer blijven, maar we hebben plannen om rond 8.30 uur met Rob en Yvonne naar Universal. Dus ik ga uit bed en maak de blog af.

Als de blog online staat, stuur ik handmatig een mail rond voor onze Peacefans, maar ik betwijfel of deze aankomt ?.

Rond 7.00 uur komt Yvonne ook uit de slaapkamer zetten en we FaceTime-en even met Dre en 10. Daarna ga ik me omkleden en knagen we een simpel ontbijtje weg. We zoeken de spullen weer bijeen en even over 8.30 uur stappen we in de auto richting Universal.

Bij de kassa van de garage tikken we weer als volleerde parkhoppers $20,- af en rijden naar parkeerplaats Spider-Man 451.

img_5885

We lopen van de garage naar de tassencontrole. Nogmaals, Schiphol kan hier nog wat leren ?. Daarna lopen we naar Universal.

Rob en Yvonne moeten nog entree kaartjes kopen. Ze zijn zo slim om de linkse kassa te nemen. Daar staat namelijk niemand. Ze zijn gelijk aan de beurt. Zodra ze de kaartjes hebben gaan we naar binnen.

img_5887

We zien The Minions, maar die staat op 40 minuten wachten. We slaan hem nog even over. We gaan Shrek 4D doen. Die heeft een wachttijd van 10 minuten. Hier ook weer flauwe grappen, maar deze zijn te flauw om om te lachen ?. De film zelf blijft wel leuk ?.

Na Shrek lopen we zo tegen Hollywood Rip Ride Rocket aan. Omdat deze rollercoaster recht omhoog gaat, sla ik hem even over. Rob en Arjan gaan er wel in. Wachttijd bedraagt 5 minuten. Ik kan nog net op tijd de camera pakken om ze te filmen ?. Als de mannen weer bij ons staan geven ze toe dat deze best heftig is.

Daarna lopen we door naar Transformers. Een 3D ride, die schitterend gemaakt is ????. Zelfs Yvonne gaat mee, maar ze wil wel in het midden zitten. Nou, dat treft, we zijn een party of 4. Dus dat moet lukken ?.

img_5888 img_5889 img_1077

Als we weer buiten staan zijn de oudjes toe aan een plaspauze. Wij wachten braaf ?.

Als iedereen weer opgelucht is gaan we door naar Terminator 3D. Eigenlijk is deze wel een klein beetje aan vervanging toe vinden wij. Ook de pre-show duurt net iets te lang, naar onze mening ?.

Nadat de mensheid het weer heeft overleefd (we lijken wel kakkerlakken ?) zijn we toe aan iets te eten. Laat nu net “Mel’s Drive-in op de hoek zitten.

Het is rustig bij Mel’s en we kunnen gelijk onze bestelling doorgeven. Wij gaan voor een cheeseburger met bacon en Rob en Yvonne nemen een kipburger. Om het zout te compenseren nemen we er een flinke frisdrank erbij.

img_5900

Natuurlijk moeten deze 2 ook op de foto #BackToTheFuture

img_5899

Na het eten lopen we richting E.T. Voordat je naar binnen gaat, moet je je naam doorgeven. Omdat ze hier nog weleens moeite met de naam “Arjan” heet Arjan hier altijd Arnold. Vandaag is Arnold rebels en heet hij ineens Ed ?. We kunnen gelijk op de fietjes stappen. We brengen E.T. netjes “Home”. Aan het einde zou het de bedoeling zijn dat we onze namen horen, maar we horen niets wat er op lijkt ?. Dit is toch ook wel een attractie die aan vervanging toe is vind ik.

Na E.T. kijken op de kaart wat we nog willen doen. We besluiten om via The Men In Black naar Diagon Alley te gaan. Wij vinden dat Rob en Yvonne “The Escape From Gringotts” (gave Harry Potter ride) toch wel moeten doen vandaag. Gewoon omdat het zo mooi gemaakt is.

Nadat we bij The Men In Black door elkaar zijn gehusseld en we via het winkeltje naar buiten willen lopen, ziet Rob ineens hoeden van het merk Panama Jack. Hij laat z’n oog vallen op het lichtgekleurde exemplaar. Alleen er is 1 probleem, we hebben onze tassen (met daarin het geld) achter gelaten in de naast de attractie gelegen kluisje. Rob blijft in het winkeltje wachten en wij gaan de spullen halen. Dat was nog een heel gedoe omdat voor ons een grote familie allemaal een eigen kluisje hadden en ze niet goed wisten hoe dat ding weer open moest. *zucht*.

Uiteindelijk hebben we onze spullen en lopen terug naar Rob. Die braaf, maar ongeduldig staat te wachten. Als hij de hoed wilt afrekenen ziet het kassameisje dat er een vlek op zit. Ze roept er een collega bij en of die even achter kan kijken of er nog zo’n exemplaar is. Als hij terug komt heeft hij wel een tint donkerder, maar Rob gaat voor de lichte variant. Bij de kassa krijgt hij nog $5,- korting vanwege de vlek. Toch netjes??.

Yvonne heeft, na verhalen van mij te hebben gehoord, wel zin om een Frozen Butterbeer te proberen. Dus op naar Diagon Alley!

img_5901

img_1096

We gaan uiteraard op de foto met de draak. Daarna bergen we de tassen weer op in een kluisje en gaan “The Escape From Gringotts” binnen. Yvonne is niet zo van de achtbanen, maar ze was het er over eens dat ze deze niet had willen missen ?.

img_5910 img_5909img_5913 img_1104 img_1105

 

Omdat dit toch wel een overwinning is voor Yvonne, gaan we dat vieren met een Frozen Butterbeer (en ze vindt hem ook lekker). Rob neemt een flinke beker Heineken en deelt het met Arjan.

img_1109

img_5923 img_5924

Als we de suikers binnen hebben lopen we naar “Revenge Of The Mummy”. De wachttijd is maar 10 minuten. Eenmaal binnen kunnen we zo in 1x keer doorlopen ?.

img_5931

Zo druk als dat het gisteren in Magic Kingdom was, zo rustig is het in Universal ?. Wel lekker met deze korte wachttijden. Dat is wat we gewend zijn in september ?.

Op weg naar de uitgang pakken we “Dispicable Me: Minion Mayhem” nog mee. Het is een erg leuke 3D film. (Speciaal voor Janny: jullie moeten echt weer eens naar Orlando gaan ?).

img_1066

img_5932

Rond 15.30 hebben we alles gedaan wat we wilden doen. We lopen terug naar de auto. Onderweg naar de auto besluiten we dat we lekker thuis eten. We hebben nog pasta van de vorige keer over en ik stel
voor om weer dezelfde pasta salade te maken. Het idee krijgt van iedereen zijn/haar goedkeuring ?. Als we wegrijden bij Universal vandaan hangt er een donkere lucht boven het park ?.

img_3950

De gevoelstemperatuur tikte weer met gemak de 40 aan.

img_5933

Onderweg naar huis halen we nog wat kleine boodschappen die we nodig hebben voor de salade en gaan door naar huis.

Thuis ruimen we de boodschappen op en nemen een duik. Rond 17.30 beginnen Arjan en ik aan het eten. Iedereen laat het weer smaken.

De avond verloopt weer rustig. Rob kijkt buiten naar het honkbal, wij kijken naar “The Voice” en ik kijk nog met een schuin oog naar de live vlog van “The Tim Tracker”

Morgen staat Typhoon Lagoon weer op het programma. Lekker de koala uithangen in de lazy river ?.

89 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Florida 2016. Bookmark de permalink.

3 reacties op Universal met Rob en Yvonne

 1. Yvonne en Rob schreef:

  Was weer een super heerlijke dag !!!

 2. Suus schreef:

  Ok….. Niet eerlijk. Hahaha de Rip Ride Rocket en wij, geen goede combi. Nog niet gedaan. Steeds als we in de rij stonden. Super slecht weer op komst en dan gaat hij, logisch, dicht. Hahahaha. Fijne zwemdag vandaag.

 3. Corrie schreef:

  Goedemorgen allen,
  Als jullie eerdaags naar huis gaan zijn er dan nog attractie ’s die jullie nog niet hebben gedaan in de afgelopen jaren?
  Ik ben 2x in ED te Parijs geweest en heb daar maar een klein gedeelte van gezien. Uit jullie verhalen kun je daar in Amerika weken zoet zijn ??……
  Ofwel een volgende reis zit al in jullie hoofd ?????
  Miste vandaag wel een filmpje van die hele steile ride….. Maar ga er vanuit dat Arjan zich heeeeel goed moest vasthouden ????? have fun in en om het water vandaag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.