Vakantie!!!

Vakantie!

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk daar. Vandaag gaan we op vakantie!!!

We pakken ‘s ochtends de laatste spullen in. Ik loop nog even langs buuf Cora om daar de sleutel af te geven, maak voor haar een klein “instructie” filmpje wat de wensen van de katten zijn (Gaia hadden we op woensdag al naar de opvang gebracht). Ik maak ook nog de koelkast schoon en zet wat dingen apart die we nog mee kunnen nemen. Daarna hebben we even tijd over voordat Jort en Suus bij ons op de stoep staan.

Ik maak alvast een begin aan het nieuwe boek van Marian Werkman, Huis aan zee. Het gaat over een B&B aan zee waar nogal bijzondere mensen komen logeren. We hadden dit boek van de week bij haar opgehaald. Het leest al gelijk lekker weg ?.

Arjan was van de week al begonnen aan “project bbq”. We hebben voor onze nieuwe tuin een gasbarbecue gekocht. Afgelopen dinsdag ging Arjan een poging doen om het gevaarte in elkaar te zetten. Nadat hij de wieltjes op het onderstel had gemonteerd, waren de zijpanelen aan de beurt. Tot zijn grote verbazing zaten er 2 linker panelen ipv 1 linker en 1 rechter paneel in de doos. Wij terug naar Intratuin. Daar werden we heel netjes geholpen. Helaas was de barbecue niet meer op voorraad, dus zouden ze het ontbrekende paneel naar ons opsturen. Dit was vandaag binnengekomen ???.

Jort en Suus stonden rond 13.00 bij ons op de stoep en Jort was mooi op tijd om Arjan een handje te helpen ?. Eind resultaat: na de vakantie kunnen we aen den bbq ?.

Terwijl Nico en Rob lekker bezig zijn met de barbecue, gaan Suus en ik alvast Henk inladen met de tassen en boodschappen. Wonderwel past alles en kan Arjan ook nog de achteruitkijkspiegel gewoon gebruiken ?.

We zijn klaar om te vertrekken. Wij rijden in 2 auto’s richting Overloon. Eenmaal daar checkt Arjan in en krijgt netjes de sleutels van huisje nr 17.

Het huisje zit aan het begin van het park en je mag 2 auto’s naast het huisje parkeren ????

Gewapend met de sleutel lopen we richting voordeur. We doen hem open en stappen de best wel ruime hal binnen. We lopen gelijk door naar de woonkamer met open keuken. Deze is ook al zo ruim. Dat mag ook wel als je een 8 persoons huisje boekt, maar meestal vind ik het huisje voor een bepaald aantal personen net te klein. We lopen gelijk naar de tuindeur. We hebben een veranda met een loungebank, flinke tuintafel met verstelbare stoelen, een buitenhaard (SH*T, het hout vergeten ?) en een Green Egg! ?? Deze zal de komende week veel gebruikt worden. We hebben tenslotte niet voor niets ruim 10 kilo houtskool mee ?

Na de veranda inspectie bekijken we de slaapkamers. Slaapkamer nummer 1 zit beneden met badkamer ensuite. Deze nemen Jort en Suus. Ook zit er 1 van de 2 toiletten beneden. We lopen door naar boven. Daar is een ruime badkamer met ligbad en regen douche. Toilet nummer 2 ligt tegenover de badkamer. De slaapkamers boven zien er ook netjes uit en wij zoeken de grootste uit.

Ook proberen we het licht uit, maar hoe vaak we ook op de lichtknopje drukken, geen licht. We gaan op jacht naar de meterkast. Deze zit in het schuurtje naast de voordeur. Het schuurtje is ook al zo ruim. Jort en ik staren naar de schakelaars in de meterkast. Wij concluderen dat alle schakelaars goed staan ?. Ineens horen een harde tik, terwijl wij niets hebben aangeraakt. Suus roept vanuit het huisje dat de lichten het weer doen. Blijkbaar zit er naast de voordeur een hoofdschakelaar en Arjan had daar op gedrukt, zonder te beseffen dat het de hoofdschakelaar was ?.

Daarna is het tijd om de spullen uit te pakken. De koelkast vullen we met drank ? en frisdrank ?en in de andere kastjes stoppen we het zoete beleg, chips, snoepjes, resterende drank voorraad en koffie.

Daarna pak ik, voor zover daar kastruimte voor is, de tassen uit. Arjan mag de bedden opmaken ?.

Nadat alles is uitgepakt gaan Suus en ik op jacht naar een supermarkt. Op het park zelf zit geen supermarktje. De plus supermarkt blijkt dichtbij te zitten. We rijden daar naar toe voor de rest van de boodschappen. Voornamelijk gekoelde dingen zoals melk, worst, kaas, vlees voor op het eitje, brood, boter en eieren. We willen morgenochtend wel een beetje “Amerikaans” ontbijten. Eieren met uitgebakken bacon/spek. Iets wat wij eigenlijk alleen tijdens de vakantie eten ?

Als we thuis komen zitten de mannen de tour te kijken. Suus en ik bergen de nieuwe boodschappen op. Wonderwel past het nog allemaal ?.

Daarna gaan Suus en ik lekker buiten zitten. Suus pakt d’r puzzelboekje er bij en ik werk de blog bij. Ook concluderen wij dat we de “tuin” op het oosten hebben. Voor de zekerheid pak ik het kompas op m’n mobiel er bij (ik heb niet zo’n ingebouwd kompas zoals de Amerikanen dat blijkbaar hebben ?) en we hebben het juist. We zitten op het oosten ?

Dan is het tijd om weer te vertrekken. We hebben een tafel gereserveerd bij het ABC restaurant in Sevenum.

COVID-19 proof worden we naar ons tafeltje begeleid. Het is een buffet restaurant en op de vloer staat met pijlen aangegeven wat de looproute is. Niet dat iemand zich daar aan houdt, behalve wij ?. Het eten smaakt lekker en de toetjes zijn ook heerlijk ????

Tegen 21.30 stappen we weer in de auto en rijden terug naar het park. Eenmaal terug in het huisje trekken Suus en ik onze campingsmoking aan en ploffen bij de mannen op de bank. We kijken wat tv, lezen wat en puzzelen wat.

Tegen 23.30 vind iedereen het wel genoeg geweest voor vandaag en we gaan lekker slapen ?. Het is mooi geweest voor vandaag, morgen weer een nieuwe dag.

72 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Vakantie 2020. Bookmark de permalink.

1 reactie op Vakantie!!!

  1. Liek schreef:

    Zo leuk zeg om het zo mee te mogen beleven ! Leuke veranda ook ! Gezellig ! Veel
    Plezier !!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.