Verkassen 2.0

Tegeltjeswijsheid nr. 14: Mensen die horrorfilms kijken voor hun plezier en daarna gewoon kunnen slapen zijn psychopaten.

Ik ben vandaag rond 5.00 wakker. Daarna heb ik iedere keer van die dutjes. Rond 6.15 app ik Suus of ze ook al wakker is. Dat is ze, natuurlijk. We kleden ons aan, pakken de GoPro mee en gaan op ons vaste stekkie zitten.

Even later staat Arjan onder ons te zwaaien. Hij gaat een rondje hardlopen. Voorzichtig aan, dat wel. De laatste keer dat hij ging hardlopen bij Soltera kreeg hij last van z’n kuit. Vandaag gaat het goed en hij maakt een flinke ronde ????

Suus en ik genieten ondertussen van de zonsopgang.

Rond 7.30 gaan we terug naar de kamer, maar we halen eerst nog een ontbijtje op bij de receptie. Arjan komt een paar minuten na mij binnen.

Ik werk de blog van gisteren nog even bij en pak ondertussen de koffers weer in. Als iedereen zover is pakken we de auto weer in.

Omdat we uiterlijk om 11.00 moeten uitchecken brengen we nog een bezoekje aan Castillo de San Marcos. Een oud Spaans fort dat later de strijd aanging met de Britten. Die uiteindelijk de strijd hadden gewonnen, maar eerst goed ontbijten.

Rond 10.20 lopen we terug naar het hotel om uit te checken. We stappen in de auto en rijden naar Whetstone Chocolates. We gaan “ons” ijsje wat we ons gisteren hadden beloofd. Het is weer heerlijk ??.

Na deze lekkernij zetten we koers naar Target. Daar halen we een voorraad water. Suus koopt nog wat pillen ?, Arjan scoort een shirtje, ik scoor een leuke korte broek. We slaan alvast 2 bussen Pringles in voor als we volgende week donderdag weer terug vliegen. Suus en ik nemen allebei ook nog een mascara van L’Oreal. Daar betaal je bij ons makkelijk €20,- voor. Hier liggen ze in de schappen voor $10,- ??.

Nadat we de boel weer hebben afgerekend stappen we in Horatio en zetten koers naar Orlando. In de auto confisqueren Suus en ik de knabbelspekkies die we bij Buc-Ee’s hadden gekocht , maar als 2 cavia’s willen Jort en Arjan ook wat knabbelspek. Ook luisteren we naar Feyenoord-Sturm Graz via Radio Rijnmond. We halen nog een DQ ijsje voor Jort.

Rond 14.00 uur komen we aan bij Cabana Bay Beach Resort. We parkeren Horatio en lopen naar binnen om in te checken. We worden geholpen door Amanda. Zij heeft wat moeite met onze namen, maar uiteindelijk lukt het. Ze zegt dat we 2 familiekamers hebben in de toren. De toren?! Dat hadden we niet verwacht. Suus en ik fantaseren over het uitzicht wat we zullen hebben als we in de toren zitten. Wanneer ze laat zien waar onze kamers op de kaart zijn, blijkt dat we helemaal niet in de toren zitten, maar in het “gewone” gedeelte. Niet erg, maar het is wel iets met een dooie mus #daarvindenwijwatvan

Na het inchecken regelen we gelijk onze Halloween Horror Nights kaarten. Terwijl we daar staan scoort Feyenoord de 6-0 ??.

Na alle afhandelingen gaan we de kamers bekijken. Deze zien er goed uit en we hebben een tussendeur. Dat is wel makkelijk communiceren en drank delen ??.

Hierna lopen we terug naar Horatio. We rijden om de torens heen naar “ons” gedeelte van het hotel, parkeren de auto, laden de hele boel uit en brengen de spullen naar de kamer. Daar pakken we alles uit en geven het een plekje in de kasten en lades.

Als alles op zijn/haar plek ligt gaan we weer naar beneden. We hebben een beetje trek gekregen. In het restaurant kopen we een beker die we de rest van ons verblijft hier kunnen navullen ??. Suus en ik gaan voor een salade en de mannen gaan voor een cheeseburger. Suus en ik krijgen de salade niet op en nemen hem mee naar boven. Als we vanavond nog trek hebben kunnen we nog wat eten.

We lopen weer naar beneden voor de bus die ons naar de parken brengt. We verwachten zo’n “park bus”. Zo eentje waarbij je 3 zitplaatsen heb en de rest staanplaatsen. Dus als de touring car voor onze neus stopt, kijkt niemand op of om. De chauffeur vraagt of er iemand naar Citywalk moet, eh…ja, wij en we stappen gelijk in. Binnen no time stroomt de bus vol. Zo luxe zijn we nog nooit naar een park gebracht.

Wanneer we bij de parken aankomen, mogen we nog even door de tassen controle. We wanen ons even op Schiphol zo gelikt is het hier. Ik moet een paar keer door het poortje. Blijkbaar reageert het op mijn horloge, maar ik mag toch naar binnen ?.

We lopen via de winkeltjes langs Citywalk naar de ingang van het Universal park. Even voor de ingang zien we een bord waarop staat dat hotelgasten een andere ingang hebben. Dat laten we ons geen 2x zeggen en lopen daar naar toe.

We scannen onze passen en vingerafdrukken en we mogen binnen. Er zijn 2 wachtrijen. De ene loopt door en de andere staan nog te wachten tot het hek open gaat. Suus gaat navragen wat die andere rij (die doorloopt) inhoudt. Bij die rij sta je gelijk in de rij voor een huis. Dan nemen we die!

We lopen binnen no time, zonder wachtrij, het huis binnen. Het is het Hellblock Horror huis. We gaan er best snel doorheen en af en toe schrik ik van de “monster”, maar ik schrik nog meer van de “teammembers” die ergens in een hokje staan te kijken of alles goed gaat ?.

Als we buiten staan lopen we scare zone Sweet Revenge binnen. Daar zit ook het winkeltje Halloween Horror Nights Tribute Store. Daar gaan we een kijkje nemen.

We zien genoeg leuke dingen, maar vinden prijzen best prijzig. We passen (leuke) maskers, maar hangen ze snel weer terug wanneer we de prijzen zien. Die varieerden per masker van €45,- tot 65,- dollar. We nemen snel een foto en hangen ze voorzichtig terug. #youbreakityoubuyit

Als we het winkeltje weer uit lopen voelen we een paar druppels. Ik maak nog een foto in de scare zone Sweet Revenge. Daarna gaat het harder regenen. We gaan schuilen onder het afdakje bij Finnegan’s Bar & Grill.

We staan daar zeker een half uur te wachten, maar het blijft regenen ? ⛈ ? ⛈. Omdat het er niet naar uitziet dat het droger gaat worden en we toch al nat zijn van de slagregens en natte poncho’s, besluiten we om via de afdakjes richting de uitgang te lopen. Na 2 stappen weten we dat het niet meer nodig is. Na 3 stappen ben ik tot op m’n onderbroek nat (kom maar door met de flauwe grappen ?). We stappen in plassen die, voor m’n gevoel, tot m’n knieholten komen.

We lopen zo snel mogelijk naar de bushalte. Daar staat de bus naar Cabana Bay al te wachten. We stappen snel in en de airco staat lekker op koud.

Als we bij het hotel aankomen is het daar binnen nog kouder dan in de bus. We gaan snel naar de kamer. Daar zetten we snel de airco een standje warmer en Arjan stapt snel als eerste onder de douche ? ?. Gelukkig is hij snel klaar en laat hij de kraan aan voor mij. De douche is lekker warm en ik warm weer een beetje op.

De rest van de avond kijken we naar een true crime zender. Dat gaat gepaard met een paar drankjes en hapjes.

Mochten jullie je afvragen hoe nat je van regen kan worden? zo nat dus:

Morgen weer een dag.

68 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Orlando, Florida 2022. Bookmark de permalink.

3 reacties op Verkassen 2.0

 1. Ansje schreef:

  Heerlijk dagje weer voor jullie

 2. Arie schreef:

  Weer een hele mooie dag jullie genieten heerlijk
  En Feyenoord was echt geweldig goed .op naar de volgende dag .ook mooie foto’s veel plezier groetjes

 3. Es schreef:

  Jeetje…geil buitje hoor!!?
  Maar dat je dan zelfs ern natte mob hebt..tja, daar schrik ik van?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.