Verkassen

Tegeltjeswijsheid nr. 12: Wees als de zee: neem op gezette tijden afstand om daarna vernieuwd en overvloedig terug te keren

Vandaag ben ik weer om 6.00 uur wakker. Ik maak me gelijk nuttig door de blog af te schrijven. Gisteren was dat er door de drukte, warmte en vermoeidheid niet meer van gekomen.

Suus volgt niet veel later en maakt ook haar blog af. Daarna ontbijten we wat en pakken de koffers alvast wat in. We kunnen het lekker rustig aan doen. We hoeven van Monique pas om 14.00 uur de villa uit. Daar maken wij dankbaar gebruik van en maken nog een laatste duik in de pool. De villa was echt top met top service ????

Tegen 12.00 uur staat alles in de auto. Inclusief wij zelf. We stellen TomTom in voor St. Augustine met een kleine d-tour langs Woof Gang Bakery.

Het is druk in Celebration. Wat is dat toch de laatste tijd? Er is geen parkeerplaats meer te vinden. Suus en ik stappen uit en de mannen blijven even dubbel staan.

Suus en ik kopen allebei iets leuks en lekkers voor onze harige kinderen bij Woof Gang Bakery. Na deze aankopen lopen we terug naar de auto en vervolgen wij onze weg weer naar St. Augustine.

Als we in de buurt van Daytona rijden, hebben de Goden boven ons de waterkraan open gezet. Het komt er weer met bakken uit.

We willen een kleine stop maken bij Buc-ee’s. Dat is een tankstation/kledingwinkel/supermarkt/semi Delifrance/semi Xenos. Er is daar van alles te koop. Als we de parkeerplaats op rijden is het plotseling gestopt met regenen. Alsof iemand de kraan heeft dichtgedraaid. We halen wat broodjes, wat chips voor vanavond en wat te drinken.

We eten de broodjes in de auto op. Suus en ik krijgen onze broodjes/wraps nog maar net op. Het vult goed.

Na deze late lunch vervolgen we onze weg. We rijden nog wel even langs de Daytona Speedway. Horatio geeft aan dat hij ook wel iets lekkers lust. Dus we gaan hem even verwennen bij de Wawa.

Als Horatio z’n buikje weer vol heeft, zetten we onze reis voort. We maken nog een tussenstop bij Daytona Beach. Jort zoekt een adres op voor de TomTom en ontdekt en passant dat je $20,- moet betalen om met de auto het strand op te rijden. We verwachten dat we niet lang aan het strand zullen blijven gezien het weer. Dus laten we de Nederlander in ons naar boven komen en zoeken we een gewone parkeerplaats op.

We rijden er een paar voorbij omdat we te laat door hadden dat het een parkeerplaats was, maar bij 1 hebben geluk. We zien nog net op tijd dat het een parkeerplaats is en Arjan draait Horatio het parkeerterrein op.

We parkeren vooraan en lopen zo het strand op. Het valt me op dat hier weinig schelpen zijn. Het water is lekker warm, maar de vlag laat ons weten dat we, i.v.m. het weer (onweer in de verte), niet mogen zwemmen. We maken weer de nodige foto’s en Arjan pakt zijn Baywatch momentje.

Na nog een kleine pitstop voor de mannen stappen we weer in Horatio en vervolgen onze weg. Nu gaan we naar St. Augustine. Rond 17.20 uur komen we op onze plaats van bestemming.

Het hotel is een Best Western. We checken in en krijgen kamers 218 en 219. We zitten boven en hebben een prima uitzicht. De kamers zien er ook goed uit en het is kingsize bed ??. De badkamer ziet er ook goed uit ?? en we hebben een hele grote tv op de kamer staan. Plus een koelkastje.

We laden de spullen uit Horatio en gooien het op de kamer. We kleden ons snel om en gaan het zwembad uittesten ??‍♀️ ??‍♂️. Dat keuren we goed ??.

Rond 18.30 uur gaan we terug naar de kamer om een frisse douche te nemen. De douche valt een klein beetje tegen in vergelijking met de villa ?. Na het douchen (en aankleden ?) zijn we klaar om ergens een hapje te gaan eten.

We lopen een aantal eettentjes voorbij. Bij Harry’s Seafood Bar Grill kan je gezellig buiten zitten. Daar gaan we naar binnen. Er is zelfs nog een tafeltje vrij buiten.

Onze serveerster vertelt dat zij nieuw is en nog niet zo snel. Wij laten haar weten dat we niet van hier zijn en dat ze het rustig aan mag doen. Dat vindt ze wel heel fijn ?.

Arjan en Jort delen het voorgerecht Crispy Calamari. Als hoofdgerecht neemt Arjan Pasta Chicken Louisiana. Jort neemt Shrimp Po’Boys en Suus en ik gaan voor de Grilled Chicken Caesar.

Terwijl we op het eten wachten zien we heel veel mensen met een doggybag vertrekken. We vragen ons af of de porties misschien niet te groot zijn?

Als we allemaal te eten hebben doen we ons best om het op te eten. Bij Suus en mij lukt dat niet echt.

Ik wil nog een beetje plek houden voor het toetje ?. Ik ben niet de enige die een toetje wil. Arjan en Jort doen ook mee. De mannen gaan voor de Bananas Foster en ik ga voor de Key Lime Pie. Het smaakt ook weer heerlijk. Aanradertje dit restaurant ????.

Na het eten maken we nog een paar foto’s van de verlichte brug en gaan dan terug naar de kamer. We zijn moe ?

67 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Orlando, Florida 2022. Bookmark de permalink.

4 reacties op Verkassen

 1. Arie schreef:

  Geniet van jullie nieuwe villa veel plezier

 2. Es schreef:

  Heb de laatste 2 vlogs even bewaard om lekker te lezen na aankomst in ons hotel.
  Dat heb ik zojuist dus gedaan, leuk weer met alle fotos erbij!?

 3. Ansje schreef:

  Fantastisch weer

 4. Dre & 10 schreef:

  Ik denk dat jullie het daar ook wel leuk vinden!

  groetjes van ons!

  het daar ook leuk gaan vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.