Volcano Bay

Tegeltjeswijsheid nr. 19: Happiness can be found even in the darkest of time if only one remembers to turn on the light

Rond 6.45 ben ik klaar wakker. Ik lees nog even het nieuws op de AD app en daarna ga ik uit bed om de blog af te maken.

Wanneer iedereen wakker en aangekleed is, gaan we naar beneden. We scoren weer een lekker ontbijtje. We zijn iets eerder vandaag omdat we naar Volcano Bay willen. Het waterpark van Universal. Wij hebben deze in 2018 ook gedaan en toen vonden we het een beetje tegenvallen. Dat kan heel goed komen omdat het waterpark toen net een half jaar open was. Dus we geven het een 2e kans.

Wanneer we klaar zijn met het ontbijt en terug naar de kamer willen gaan, worden we bijna onder de voet gelopen door een kudde Spaanstalige (kan ook Portugees zijn, dat verschil hoor ik niet ?) schoolmeisjes. Oké dan ?.

Eenmaal op de kamer kleden we ons snel om, zoeken de spullen bij elkaar en gaan weer naar beneden.

Als hotelgasten zijnde mogen we een uur eerder naar binnen en we hebben een aparte ingang. Dat is best prima geregeld ??. Hier is ook weer een tassencontrole. Niet zo grootschalig als bij de parken, maar Schiphol kan er weer jaloers op zijn ?. We hadden eigenlijk verwacht dat daarna onze passen zouden worden gescand, maar dat is niet zo. Die scannen ze pas bij de “gewone” entree. Daar krijgen we ook een soort horloge (Tapu Tapu genaamd); hiermee kunnen we de kluisjes openen en zo. Ook zien we weer die kudde schoolmeisjes. We mogen overigens langs een afzet touwtje eerder het park in.

We huren een kluisje voor onze kostbare spullen en zoeken een plekje in de schaduw. Als we 4 bedjes hebben geconfisqueerd hebben we wel zin om een glijbaan te gaan doen. Suus had gezien dat er eentje iig al open is. In de app stond er “Ride Now”.

Die gaan we opzoeken. We lopen naar mijn idee het halve park rond voordat we bij de glijbaan zijn. Als we bij de glijbaan komen moeten we onze Tapu Tapu scannen voor een tijdslot. O ja, dat is waar ook. Dat vond ik de vorige keer ook een irritatiefactortje ?.

We scannen de Tapu Tapu en gaan op zoek naar een andere glijbaan. Die vinden we in de vorm van Ika Moana Of Honu Ika Moana. Hier mogen we wel gelijk in.

Suus en Arjan gaan na deze nog in Honu Of Honu Ika Moana. Jort en ik houden het voor gezien. Mijn hoogtevrees kickt zo lekker in op die trappen ??. Na deze glijbaan houden ook Arjan en Suus de glijbanen voor gezien.

Omdat we het lekker rustig aan willen doen gaan we op jacht naar de lazy river van dit park Kopiko Wai Winding River. Daar dobberen we heerlijk 2 rondjes rond. Hierna gaan we even terug naar de bedjes. Ook vullen we de drinkbekers weer bij.

Omdat we bij het golfslagbad zitten gaan we die ook uittesten. Tot nu toe vinden we, in vergelijking met Typhoon Lagoon en Blizzard Beach, het bij die 2 parken leuker. De ambiance is daar gezelliger. De muziek staat op standje relax en niet op standje lawaai zoals hier bij Volcano Bay. Plus dat je gewoon een glijbaan op/af kan zonder tijdslot ??. Oordeel golfslagbad: prima. Niet meer en niet minder.

We pakken na het golfslagbad TeAwe The Fearless River. Het wilde broertje van de lazy river. Hierin hang je in een soort reddingsvest in het water. Het gaat er best wild aan toe. Suus bezeert haar teen en Arjan schaaft met z’n knie langs de muur ?. Tijd dat we er uit gaan en nog een rondje in de lazy river gaan dobberen.

Na 1 rondje houden we daar ook voor gezien. Het is daar te druk geworden ?. We pakken het pooltje naast het golfslagbad nog even mee, maar daar hebben we het ook zo gezien. We gaan terug naar de bedjes, laten ons nog even een beetje opdrogen en pakken dan onze spullen. We gaan terug naar het hotel.

Het park is leuk om een keer gedaan te hebben en het is dat het bij onze entree kaart zit, maar ik zou hier geen aparte entree voor betalen. Die $70,- geef ik liever aan andere dingen uit ?.

We nuttigen onze lunch bij het andere zwembad van het hotel. Suus en ik nemen de kindermenu-variant van de pita gyros. Arjan neemt de “gewone” gyros en Jort gaat voor een pizza peperoni. Het smaakt heerlijk en het kindermenu is precies goed ??.

Ik krijg nog een appje van “tante” Cora. Oliver heeft haar nu officieel geconfisqueerd ??.

Na de lunch gaan we weer naar de kamer om ons op te frissen. We willen vandaag 2 shows in Universal meepakken. Tegen 14.00 uur pakken we de luxe touring car naar het park. We rijden weer in stijl ?.

Wanneer we over de Citywalk lopen komen we de kudde schoolmeisjes weer tegen ?. We lopen er snel voorbij. Dat wil je niet voor je hebben als je het park wil betreden.

In het park gaan we recht op ons doel af. We gaan naar The Bourne Stuntacular. Hier zat vroeger Terminator 2: 3D, maar die was wel aan vervanging toe. Ik moet zeggen dat hebben ze super gedaan ??. Wat een stunt show zeg ????. Je weet bij deze show niet wanneer het toneel ophoudt en het filmdoek begint. Als je het al denkt te weten zit je ineens weer mis ??.

Na deze belevenis pakken we de Universal Orlando’s Horror Make-Up Show mee. Deze is grappig om te zien. Zit leuk in elkaar ????.

Hierna lopen we naar Race Through New York Starring Jimmy Fallon. Een 3D Ride die best grappig is, maar ik merk dat ik hem niet nog een keer moet doen in korte tijd ?.

Omdat Revenge Of The Mummy is vernieuwd, gaan we die ook doen. Als we weer buiten staan kunnen we wel de conclusie trekken dat er in onze ogen niet heel veel vernieuwd is.

Omdat we een akkefietje bij The Mummy hadden, krijgen we in de eerst instantie 3 Express Passes, maar we zijn met 4. De medewerker ziet zijn vergissing en zegt nog een pass te regelen. Als hij even later weer terugkomt heeft hij 5 extra Express Passes bij zich. We hebben nu ieder 2x een Express Pass. Dat is best fijn ?.

Met de Express Pass op zak pakken we Fast & Furious – Supercharged mee. De wachttijd bedraagt maar 20 minuten. We zetten de Express Pass nog niet in. Dat vinden we zonde. Die gebruiken we liever bij en attractie waar het drukker is en die we wel graag willen doen ?.

Zoals bij de trein van Hogwarts Express – King Cross Station. Daar staat altijd een flinke rij voor. Dus dit vinden wij een mooi moment om de pas in te zetten. De man die de kaartjes controleert neemt ze niet in, maar hij scant ze ook niet ?. Dus in onze theorie kunnen we deze nog een keer gebruiken ??. Er staan ook 3 uitzonderingen op, maar er staat niets op dat de Horror huizen ook zijn uitgesloten ??. Wanneer we in de trein zitten naar Hogsmeade besluiten we om dat morgenavond uit te gaan proberen ?.

In Islands Of Adventure lopen we gelijk naar The Amazing Aventures Of Spider-Man. Het is dan al rond 18.30 uur en het park gaat om 19.00 dicht. Gelukkig halen we het makkelijk en kunnen we bijna gelijk in het karretje stappen. Deze attractie blijft ook leuk.

Na Spider-Man lopen we nog door de winkeltje richting de uitgang. De park bus staat ons al op te wachten bij de bushalte en we kunnen nog net mee.

Eenmaal terug in het hotel lopen we gelijk naar het restaurant om wat te eten te halen en boven op te eten. Jort gaat voor de “dag hap”. Suus neemt de kip die ik gisteren had. Arjan gaat voor de spaghetti met meatballs en ik neem een vega flatbread (vergeten een foto te maken ?) Dat is precies genoeg ??.

De rest van de avond zitten we weer in de koalastand ??.

62 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Orlando, Florida 2022. Bookmark de permalink.

2 reacties op Volcano Bay

  1. Ansje schreef:

    Weer heerlijk genoten, toppie hoor

  2. Arie schreef:

    Dat is wel weer een volbezette dag geweest nu even lekker uitbuiken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.