We gaan het doen!

Eigenlijk was het plan om in  september 2021 een rondreis door Amerika te maken. Arjan mocht dat jaar 50 kaarsjes uitblazen en dat zou een mooi excuus zijn om zo’n mooie reis te maken. Het plan was dan dat we in Denver zouden starten en via Custer State park, Yellowstone, Grand Canyon en Las Vegas dan zouden eindigen in San Francisco. Helaas ging dat plan door alle Corona maatregelen niet door 😕. 

2022 stond al gereserveerd voor de vakantie in Orlando met Jort en Suus. Dus dat ging hem ook niet worden. Die vakantie was overigens wel TOP! 

Dan doen we doen we de rondreis toch gewoon in 2023. Dan zijn we ook 20 jaar getrouwd 👰‍♀️ 🤵‍♂️. Dat is een goed excuus om op onze trouwdag of in de lucht te zitten of aan de andere kant van de grote plas te zijn. Alles behalve thuis 😉. 

Toen we terug kwamen van onze vakantie in Orlando zijn wij eens goed gaan kijken wat we precies willen doen/zien. De reis die we op het oog hadden had een duur van 21 dagen, 3 weken dus. Dat hadden we ook afgelopen september en dat vonden we voor het mooie net te lang om de beestenboel te missen. Een dag of 14 à 16 vinden wij ook goed. Dus terug naar de tekentafel 😏

Als we nou eens in Las Vegas eindigen 🤔. Dat zijn 16 dagen en is een mooie afsluiter. Dan kunnen we Death Valley, Yosemite National park en San Francisco doen als we een rondreis door Californië gaan maken. Prima 👍🏻 

We zouden de reis ook nog om kunnen draaien 🤔. Dan beginnen we in Las Vegas. Dan hebben we eerst het schreeuwerige en daarna de “rust”. Helemaal goed 👍🏻. 

Eind december neem ik contact op met vriendin Ingrid. Zij heeft voorheen bij VakantieXperts bij “ons” op het plein gewerkt en is daarna bij Het Cruise Vertrekpunt gaan werken. Tot COVID-19 om de hoek kwam kijken en haar baas, helaas, al zijn medewerkers moest laten gaan om niet failliet te gaan. Ingrid is toen de samenwerking aangegaan met Tui. Via Tui at Home kan je bij Ingrid al je wensen neerleggen voor alle soorten vakanties. Ook handig is dat zij dankzij jaren lange ervaring ook veel connecties heeft in de reiswereld 👍🏻

Ik had haar van te voren onze rondreis door geappt en dat we rond 5 september willen vertrekken/in Amerika willen zijn, maar over een prijs hadden we het nog niet gehad. 

Tussen kerst en oud en nieuw zaten wij met Ingrid aan onze eet/stamtafel onder het genot van een oliebolletje de eerste offerte te bekijken. Ze wil ons graag onderbrengen bij een organisatie die aan gesloten is bij SGR. Gezien onze geschiedenis met D-Reizen 😑. 

Ze heeft De Jong Intra Vakanties aangeschreven. Zij hebben een mooie en duidelijk offerte gemaakt. Het ziet er echt gelikt uit 👌🏻. Linkjes naar de hotels, mooie foto’s en duidelijke tijdlijn waar we zijn op die en die datum. Je krijgt er echt een vakantie voorpret gevoel van 😁. 

We weten dat deze vakantie niet goedkoop gaat worden en dat laat de prijs van deze offerte dan ook duidelijk zien. Samen met Ingrid kijken we waar we op kunnen besparen. We blijven tenslotte Nederlanders 😏. We zien dat we een rechtstreekse vlucht hebben naar Las Vegas met KLM. Uit ervaring weten wij dat wanneer je een tussenstop hebt, je vlucht goedkoper wordt. Ingrid bevestigt onze theorie 😁. We vliegen graag met United Airlines. Fijne maatschappij en we sparen daar miles 😁. 

De eerste verandering is gemaakt. We kijken verder naar de offerte. Dat we extra kosten (ophalen van de huurauto in Las Vegas en inleveren in Denver zitten extra kosten aan verbonden) hebben bij de autohuur hadden we een klein beetje ingeschat, maar dat blijft veel geld. Ingrid vraagt of we de auto al in Las Vegas echt nodig hebben? Je kan namelijk ook een taxi/uber nemen van het vliegveld naar het hotel. Wij vinden dat een goed idee. Ook een fijne bijkomstigheid is dat we dan niet doodmoe achter het stuur hoeven te kruipen. We besluiten dat we de auto ophalen op de dag dat we naar de Grand Canyon gaan. We moeten dan wel weer met een taxi/uber naar het vliegveld. Geen probleem vinden wij en we besparen zo 2 dagen autohuur 😁. 

Voor het hotel in Las Vegas had de Jong Intra ons in het MGM gezet. Best leuk, maar het is ook een prijzig hotel. Wij hebben zelf ook ons huiswerk een beetje gemaakt en vinden hotel New York New York een stuk goedkoper en een leuker “smoelwerk” hebben. 

Samen met Ingrid (die alles druk noteert 😁) lopen we de reis na. Bij Yellowstone hebben we 2 overnachtingen. De rit van Salt Lake City naar Yellowstone is zo’n 5 uur rijden. Het is wel te doen, maar het is ook wel lang. Ingrid komt met het idee om halverwege een overnachting te doen en dan 1 overnachting in Yellowstone doen. Dat vinden wij een prima idee 👍🏻. Wij gaan er gemakshalve ook vanuit dat we toch vroeg wakker zijn vanwege het tijdsverschil van 8 à 9 uur en dan kunnen we vroeg op pad naar Yellowstone. 

Ditzelfde trucje herhalen we ook weer tussen Custer en Cheyenne. In plaats van 2 overnachtingen in Custer, doen we nu 1 overnachting in Custer en 1 overnachting in het plaatsje Lusk.

Het laatste gedeelte van de reis laten we voor wat het is. Ook bespreken we nog onze maximale prijs. Volgens Ingrid moet dat makkelijk lukken. Ze gaat bij verschillende organisaties offertes aanvragen en ze laat weten nog een stukje onder onze prijs te gaan zitten. Alles wat goedkoper kan is meegenomen 😁. 

Door alle feestdagen en drukte bij de organisaties wordt ons geduld op de proef gesteld, maar uiteindelijk krijgen we dan toch nog bericht van Ingrid dat ze antwoord heeft van 3 organisaties. Te weten de Jong Intra Vakanties, Beleef Reizen en Tenzing (waar wij de reis in de eerste instantie hadden gezien). 

De Jong Intra heeft goed naar onze wensen geluisterd en heeft de eerste offerte aangepast en komt ruim onder het bedrag wat Ingrid had opgegeven. Al onze wensen hebben ze meegenomen 👌🏻

Beleef reizen komt ook met een offerte en zit iets boven de prijs die Ingrid had opgegeven. Ook hebben ze onze wensen aangepast. Dat betekent dat we tussen Salt Lake en Yellowstone en Custer en Cheyenne geen overnachting meer hebben 🤨. Dat betekent dus, toch nog lang in de auto zitten 😑. Ik weet niet wat jullie hiervan vinden, maar bij mij valt deze gevoelsmatig al af. #ikvindhierietsvan 

Wij gaan voor de Jong Intra Vakanties. Vooral omdat we bij de eerste offerte al een goed gevoel hadden en zij hebben echt naar onze wensen geluisterd 🥰 #daarhoudenwij 

De vakantie voorpret, die ik vorig jaar heb gemist vanwege het feit dat ik bang was dat we last minute toch niet konden vertrekken omdat ze weer eventuele Corona maatregelen zouden invoeren, is weer helemaal terug 😁. Wij struinen YouTube en de rest van het internet af voor leuke ideeën. 

To be continued 😁

14 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Rondreis USA 2023. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.