Weer naar huis

De wekker gaat om 7.00. Vandaag gaan we weer naar huis. De tassen had ik gisteren al voor een deel ingepakt. We maken de laatste etenswaren op, verdelen de rest en pakken de auto’s in. Bij de uitgang gooit Joost vanuit de auto 1 voor 1 de sleutel bandjes in de daarvoor bestemde box. Alle 6 raak ??

We rijden gelijk door naar de parken. En een kwartiertje later parkeren we de auto’s bijna vooraan. We beginnen bij de studio’s. Joost en Arjan willen nog 1x in de Tower en Jort en Suus gaan mee. Manon en ik hebben de zware taak om een tafeltje te confisqueren bij “ons” koffietentje. Wij halen daar onze koffie en thee, maar we nemen allebei ook nog 4 “white chocolate & raspberry cookies. 1 voor ons, 1 voor onze mannen en 2 voor onderweg ?.

Als iedereen weer terug is besluiten we om nog 1x Ratatouille te doen. Jort en Suus slaan deze even over.

Van het zien van zoveel eten hebben we trek gekregen in een kaaspretzel. Volgens Joost zijn deze de bom ????. Ik kan jullie vertellen, hij heeft niet gelogen ?. Ze werden nog warm gemaakt ook ? #telekker

Na deze heerlijke versnapering maken we de balans op. We hebben het eigenlijk wel gezien hier. De wachttijden voor de Tower zijn voor de “Tower Boys” voor het mooie net iets te lang. We besluiten om naar het andere park te gaan.

Joost heeft alleen nog 1 missie en dat is een Spider-Man rugzak kopen. Deze kunnen we scoren bij 1 van de winkeltjes in de Studio’s.

Joost koopt zijn felbegeerde rugzak en Arjan trekt nog een leuk Marvel shirt uit de rekken. Dat kopen we ook nog even ?

In het andere park willen we graag Phantom Manor en Big Thunder Mountain doen. Als we naar Phantom Manor lopen zien we dat het treintje van Big Thunder Mountain stil staat, met de mensen er nog in ?. Het ziet er ook niet naar uit dat hij het snel weer zal gaan doen ?.

Als we buiten staan bij Phantom Manor zien we dat het treintje van Big Thunder Mountain nog steeds stil staat. De mensen die er in zaten zijn wel al geëvacueerd. Dat gaat hem niet worden en we besluiten dan om wat te gaan eten.

In ver en grijs verleden hebben wij ooit eens een keer een kraampje zien staan in Adventureland waar ze kebab verkochten. Toen we dat kraampje zagen hadden we net gegeten en dus geen trek, maar omdat we toen nog een dag hadden in het park besloten we om daar de volgende dag kebab te halen. Dat kraampje hebben we nooit meer terug gezien en de kebab al helemaal niet meer ?. Maaaaaaaaaaarrrrrr…… nu hebben ze bij het Hakuna Matata restaurant tegenwoordig kebab en daar hadden wij wel oren naar. Op Joost na (hij gaat voor een salade), gaan we voor vleesch en het smaakt prima ??. De komende uren hebben wij geen honger meer ?

Na het eten gaan we nog even de boom in van de familie Robinson. Ik was even vergeten hoe hoog dat ding is en af en toe kickt m’n hoogtevrees in ??, maar het is wel weer leuk om daar even te kijken.

Pirates of The Caribbean is gesloten wegens onderhoud, maar voor de zekerheid lopen wij er even langs. Je kan nooit weten, maar helaas ?. We lopen door naar het kasteel van Doornroosje en bezoeken de winkeltjes en lopen nog even naar boven, maar blijkbaar vonden andere mensen dat ook een goed idee. Ik heb het nog nooit zo druk gezien.

Als we ons weer bij Jort en Suus voegen, appt Manon waar wij zijn. Zij zit aan de hoofdingang van het kasteel op een bankje. Wij lopen haar tegemoet. Manon zit daar heerlijk in het zonnetje.

Hoe lekker we ook zitten, wij hebben nog 1 doel en dat is Disneyland thee kopen voor buurvrouw/kattenoppas oma Cora ??. DDat doen we in het snoepwinkeltje op Main Street.

Als we weer buiten staan maken wij de balans op. Iedereen heeft alles wel 1 of meerdere keren gedaan en we besluiten om richting de auto’s te lopen. Dan kunnen we nog een flink stuk met daglicht rijden ??.

Als we de tolweg alweer een tijdje achter ons hebben gelaten, maken we nog even een koffie stop. We slaan de nodige snacks (beef jerky) en cafeïne in. Blijkbaar mag je in het wegrestaurant nog steeds niet binnen je consumptie nuttigen, dus staan we buiten te blauwbekken. De cafeïne is snel verdampt en we nemen alvast afscheid van Joost, Manon, Jort en Suus. We rijden voorlopig nog wel achter ze aan, maar dan kan iedereen straks 1x door naar huis.

Als we de Kennedytunnel naderen laat Siri weten dat we 5 minuten vertraging hebben. Dat is te doen. Even voor het verhaal, wij volgen nog steeds Joost. Even na de tunnel pakken zij ineens een afslag naar rechts. Eh……laten wij dat dan maar ook doen. Siri is het daar totaal niet mee eens en wil ons terug sturen. Voor m’n gevoel rijden we half Antwerpen door, hebben we alle havens gezien en worden we, tot overmaat van ramp, door de TomTom van Jort via de Liefkenshoektunnel gestuurd ??. We zijn nu niet om 20.21 uur thuis maar om 20.47 uur ? en die stink tunnel (letterlijk, de stank is daar nog erger dan de Botlek) kost ons €4,95. Dat geld steken ze duidelijk niet in onderhoud aan de tunnel/weg. Het wegdek zit vol met gaten en butsen. #wijzijngeenfanvantomtom

Via afslag Bergen op Zoom, even wisselen van bestuurder (KSSSST gaf een kopje koffie aan ?), de Moerdijkbrug over en langs Dordt rijden we dan eindelijk Papecity binnen.

Als we binnen stappen zijn de mannen zwaar beledigd, zoals echte katten betaamt ?, maar al snel mogen wij Oliver oppakken en spint hij of z’n leven er van af hangt. Thomas laat zich niet snel omkopen, maar zodra ik naar de wc ga, zit hij er gelijk bij #ophettoiletzitjenooitalleen.

We zijn weer thuis ?. Morgen komt de dealer met de boodschappen en kunnen we Gaia weer ophalen uit de ballenbak ?

79 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Disneyland Parijs 2022. Bookmark de permalink.

3 reacties op Weer naar huis

  1. Suus schreef:

    Haha onze TomTom gaf de kortste route naar Schiedam. Dat was helaas via de stinktunnel! Sawwy! ???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.