Wildlife

Omdat ik gisteravond vrij vroeg naar bed ging was ik weer even over 5.00 uur wakker. Arjan had me al gewaarschuwd, maar ik kon mijn ogen echt niet meer open houden. Dan maar een rondje internet. “Hè! Waar is de WiFi???” Hmm, na een paar pogingen om in te loggen hebben gedaan. Was vergeefs natuurlijk, de optie gekozen om het netwerk te vergeten. Nou, daarna lukte het helemaal niet meer?. Ik begon al licht te trillen. Daar werd Arjan natuurlijk wakker van. Hij vroeg met een slaperig hoofd wat er aan de hand was. Ik vertel hem dat de WiFi het niet doen. Klaar wakker en met een lichte paniek in zijn ogen checkt hij z’n mobiel. Inderdaad geen WiFi. Ik besluit om op jacht te gaan naar het kastje van de WiFi/router. Ik struin heel het huis af maar geen kastje te vinden wat er op lijkt ?. Ik heb 1 kamer nog niet gehad en dat is de slaapkamer van Rob en Yvonne. Daar staat namelijk de “vaste” pc. Het lijkt mij logisch dat het kastje zich dan daar bevind, maar de deur zit nog dicht. En om nou zomaar binnen te stappen, met kans op netvliesmomentjes die noooooooit meer over gaan ??, zie ik niet zo zitten. Dus onder het mom: sommige dingen wil je echt niet weten van je naaste familie, wacht ik wel tot tante naar buiten komt ?.

Om de tijd te doden pak ik lekker mijn e-reader, zet de lampen en ventilator op het terras aan en ga lekker buiten zitten lezen. Misschien dat ik daar wat rustiger van word. Ik ben net 3 pagina’s verder in mijn boek als Yvonne uit de slaapkamer komt. Ik ga naar binnen en leg het probleem voor. Tante schiet ook gelijk in de stress, maar zij durft niet aan de apparatuur te zitten. Ik neem de zware taak op mij om de boel te resetten. Omdat Rob nog in een diepe REM slaap/coma ligt en hem niet wakker willen maken, doen we het licht in de voorkamer aan en we gaan de slaapkamer binnen. Yvonne als eerste om te kijken of Rob er een beetje “decent” bij ligt. Gelukkig voor mij is dat zo?. Het kastje heb ik gelijk gespot en ik haal de stekker uit het apparaat, wacht een klein half minuutje en zet het kastje weer aan zijn voeding. Hij knippen wat met zijn lampjes en alles groen brand gaan we de test doen met de mobieltjes. EUREKA!!!! We zijn weer “back online” ???. De rust was weer wedergekeerd, we zijn weer bereikbaar ?.

De rest van de ochtend brengen we in de koalastand door. We zwemmen wat, we zonnen wat, we ontbijten wat, we FaceTime-en wat en we zwemmen nog meer.

Tegen 12.00 uur stappen we in Santa Fe en rijden naar Lake Apopka Wildlife Drive. We komen rond 12.45 aan en rijden het terrein op.

img_0508 img_0514 img_0527 img_0534 img_0535

De route is eenrichtingsverkeer en ongeveer 11 Miles lang. Onderweg zien we diverse vogels en alligators. Al met al zijn we zo’n 2 uur zoet met de route.

img_0538 img_0542 img_0553

Als we aan het einde komen zegt Rob dat zijn gevoel zegt dat we naar links moeten. De dame van de Garmin vind dat we naar rechts moeten. Arjan volgt braaf Rob z’n advies. Binnen no time heeft de Garmin dame een herberekening gemaakt en vind toch echt dat we een u-bocht moeten maken. Omdat wij de weg niet kennen, besluiten we dat advies op te volgen. Rond 15.30 zijn we weer thuis.

Arjan neemt nog een duik in de pool, Rob kijkt naar de wedstrijd van de Red Sox, Yvonne leest Facebook en ander nieuws bij en ik kan eindelijk de update op de iPad gooien.

Rond 17.00 gaan we op jacht naar voedsel bij de Olive Garden. Ashley is onze serveerster voor vanavond. Yvonne en Arjan gaan voor een flesje wijn bij het eten en als hoofdgerecht gaan wij (D&A) voor de chicken en shrimp carbonara. Rob en Yvonne hebben trek in de Steak Gorgonzola Alfredo. Als ik tegen Rob en Yvonne zeg dat ze even leuk moeten doen voor een foto komt ober David er ook leuk bij ?. Het eten smaakt weer heerlijk en Yvonne en ik nemen nog een klein toetje. Ik ga voor de Strawberry & White Chocolate Dolcini en Yvonne neemt de Amaretto Tiramisu Dolcini. Rond 19.00 uur staan we weer buiten en rijden terug naar de villa.

img_0558

img_0560 img_0561

img_0562 img_0563 img_0564

Morgen hebben we kleine roadtrip naar Fort Lauderdale. We gaan de Gator Boys met een bezoek vereren en we hebben een overnachting in het Hard Rock Hotel. Ik weet niet hoe de WiFi is, dus misschien moet de blog even wachten en wij afkicken ?

125 x gelezen

Dit bericht is geplaatst in Florida 2016. Bookmark de permalink.

7 reacties op Wildlife

 1. Yvonne en Rob schreef:

  Haha, mooi verhaal weer!!!

 2. Joke en Gerrit schreef:

  Het is weer heerlijk geschreven
  En ja die Slaapkamer gelijk heb je
  Veel plezier morgen en succes in het Casino

 3. Suus schreef:

  Oh vervelend van het vroege wakker zijn. Als je éénmaal gewend bent eindelijk ben je weer even verder. En dan die WiFi. Ik begrijp hoe je je voelt. Hahhaha. Ik zie ook helemaal voor me hoe je aan het zoeken bent geweest. Veel plezier bij de Gatorboys vandaag.

 4. Ingrid schreef:

  We is ook leven zonder Wi-Fi hè. Enige is dat wij dan niks te lezen hebben bij het ontbijt.

 5. Yvette schreef:

  Heb hier met een grote smile op mijn gezicht zitten lezen. Vooral dat stukje over de wifi en je netvlies, heel herkenbaar. ??
  Heel veel plezier vandaag bij de krokodillen jongens en die overnachting lijkt me cool! ?.
  Groetjes uit Holland. X

 6. mariska schreef:

  haha, wat een toestand zonder de wifi, gelukkig hebben jullie het “decent”op kunnen lossen :).
  Veel plezier met jullie uitstapje

 7. Pa schreef:

  Mooi verhaal weer allemaal veel plezier wij hebben van vanavond vanaf 5 uur regen is nu weer droog trekhaak van de auto zat helemaal los jeroen de overbuurman staat aan de andere kant van de berg op een camping waren daar om een bakje te doen die zag dat de trekhaak los zat is gelijk vast gezet door jeroen alles verder goed groetjes van ons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.