NIEUWE WEBLOG

May 26th, 2013 Posted in Algemeen | No Comments »

Het werd tijd voor een nieuw jasje met meer vakken en een betere pasvorm. Deze website blijft overigens als archief nog steeds bestaan.

Peacelog heeft een nieuwe plek gevonden >>>

Woensdag dag 20

September 25th, 2011 Posted in Vankantie USA 2011 | 5 Comments »

Rond 3.30 ben ik wakker omdat ik heel nodig iets voor mezelf moet doen. Daarna lig ik wakker. Wat een *&^($ bed is het toch. Om 5.00 ben ik het zat en verhuis naar de bank. Deze ligt ook voor geen meter. Dan maar hopen dat ik straks in ‘t vliegtuig nog een beetje kan slapen.

Om 7.00 gaat de wekker en we staan op om de laatste dingen in de koffer te stoppen. Arjan zoekt de electronica bijelkaar. We eten nog wat, kijken alle kasten nog 1 keer na en laden de auto vol.

We hebben met de rest van de familie om 9.00 bij de 7 eleven afgesproken. Rond 8.30 gaan we alvast die kant op om even te tanken. Dan weten we zeker dat we het vliegveld halen. Om 9.00 is de rest er ook. We rijden achter elkaar naar het vliegveld.

Daar leveren we de auto in en gaan inchecken. Dit moet je bij United zelf doen. Op de 1 of andere manier lukt dat nooit en we krijgen hulp. Dan lukt het wel en de boardingpassen rollen eruit. Bij het wegen van de koffers is de van Arjan iets te zwaar, maar de dame die de stickers aan de koffers plakt doet niet moeilijk. Wel doet ze er een kaartje aan met heavy. Die plukken we er straks wel even af op Schiphol ;-) .

We lopen direct naar de controle. Soms kan dat nog weleens lang duren. Schoenen uit, laptop uit de tas en nog meer van dat soort onzin. Opzich gaat het vrij vlot en we mogen er allemaal door.

We lopen door naar de gate waar Rob, Yvon, Dennis en Ellen opstappen. Onze gate zit er naast. Dat is lekker. Het wachten is weer begonnen. Ik pak het appletje erbij. Even een spelletje spelen. Oh, wacht eens even, zouden ze hier ook internet hebben?? Even kijken. Ja hoor, internet en nog gratis ook! Dat is even mooi. Iedereen zit ineens met laptop of appletje opschoot. Een half uur voor vertrek, mag de familie boarden. Wij wensen ze een goede reis en misschien zien we elkaar nog op Schiphol.

United

Dan gaan wij richting onze gate. We moeten nu nog maar een uurtje wachten. Het vliegtuig komt er op een gegeven moment aan en de passagiers stappen uit. De man achter de balie verteld ons wat straks de bedoeling is. Wie mag het eerste boarden enzo. Wij wachten geduldig.

Zo’n 10 minuten later verteld de dame achter de balie dat er onderhoud aan het vliegtuig moet worden gepleegd. Het gaat ongeveer 20 minuten duren. Nou, dat valt dan weer mee. Anders hadden we 2 en half uur op Washington DC moeten wachten. Dat is nu nog maar 2 uur.

Weer 10 minuten verder verteld de dame dat er een onderdeel moet komen, maar ze weten niet of dat op Orlando te verkrijgen is of dat het ergens anders vandaan moet komen. Rond 14.00 weten ze meer. Oke, het wordt wat krap met de tijd maar het is in principe te doen. We blijven geduldig wachten. Sommige mensen (Amerikanen) laten zich dan al omboeken.

Weer wat later verteld de dame dat ze goed en slecht nieuws hebben. Het onderdeel is er, maar ze vliegen pas om 18.30 naar Washington DC. Iedereen kan zich om laten boeken. Wij sluiten aan in de rij.

Na ruim een half uur wachten komen er hulptroepen bij. Al die tijd stonden ze maar met z’n 2-en achter de balie. 3 Man/vrouw sterk neemt een aantal mensen mee naar een andere balie en gaan die daar omboeken. Wij zitten daar helaas niet bij. Na ruim anderhalf wachten zien we dat de andere balie bijna geen mensen meer heeft staan in de rij en wij zijn nog geen meter opgeschoten. Dat heeft ook te maken met het feit dat 1 van de dames de balie heeft verlaten. Ongeveer een half uur geleden. WTF? We gaan met een ander Nederlands stel ook maar eens daar kijken.

Binnen 5 minuten zijn we aan de beurt. Het meisje achter de balie verteld dat ze het Nederlandse stel (weer andere) voor ons had om geboekt met Lufthansa en dan vlieg je via Frankfurt naar Amsterdam. Best, als we vandaag maar naar huis gaan. Zo gezegd, zo gedaan. De koffers moeten we weer ophalen en even later weer inchecken bij Lufthansa. We vliegen om 20.20 en we krijgen $15.00 pp aan bonnen om te eten.

We halen eerst de koffers op en dan gaan we een hapje eten. We laten de rest van de familie weten wat er aan de hand is. M’n ouders kunnen zomaar uitslapen morgen. We landen namelijk pas om 14.10 op Schiphol I.v.p. 7.05. Klein detail.

Om 16.35 en geen minuut eerder (of later, de Duitse stiptheid ;-) ) kunnen we, weer, inchecken. De jongen achter de balie heeft nog 2 stoelen naast elkaar. Hij verontschuldigd zich dat hij geen stoelen meer heeft bij het raam. Kan me niets schelen als we maar naast elkaar zitten. De jongen doet ook niet moeilijk over de iets wat zware koffer. Mooi!

Als we zijn ingecheck gaan we, weer, richting de controle, maar nu aan de andere kant. Ach, dan komen we hier ook eens. Het gaat weer vlotjes. Als we naar de gate lopen komen we langs een Outback. Het is dat we net hebben gegeten, maar wel even onthouden voor de volgende keer. Lopen door naar de gate en gaan zitten.

outback

Ik ga weer online en ik heb geluk! Vriendin Essie en m’n moeder zijn nog wakker. Even skypen met ze. Dan weten ze gelijk het allerlaatste nieuws. Daarna zitten we nog een beetje te internetten en te lezen.

Een half uur voor vertrek kunnen we boarden. Geheel volgens schema vertrekken we om 20.20. Het vliegtuig ziet er best luxe uit voor klasse gepeupel. We denken dat United iets (een paar cm) meer beenruimte heeft, maar de schermpjes voor je zijn luxer. Je hebt keuze uit verschillende films, die je zelf kan selecteren (touchscreen). Ook heb je keuze uit verschillende serie’s. Gewoon 1 of 2, oudere, afleveringen. Bij het eten is de keuze kip of pasta (standaard vliegtuigvoedsel ;-) ) en ze komen ook regelmatig langs met iets te drinken. Daar valt ook alcohol onder. Bij United moet je ervoor betalen, maar bij Lufthansa is het gratis. Bij het eten krijgen we ook echt bestek, dus geen plastic troep. Toch maar eens kijken of er veel verschil is in de prijs van de tickets tussen United en Lufthansa als we thuis zijn.

Onderweg kijk ik naar de film Super 8. Tijdens de film komen ze langs met eten, maar ik ben op het punt aangekomen dat ik even niets meer moet eten. Ik neem daarom een paar hapjes van de kip en rijst. Zelfs het toetje (iets met chocolade) laat ik staan. Als Super 8 is afgelopen kijk ik een aflevering van de serie Glee. Eigenlijk moet ik zeggen ik slaap er heerlijk mee. Daarna zet ik de aflevering van CSI: Las Vegas (titel: Grave Danger deel1). Hiervan zie ik het begin en dan is de aflevering ineens afgelopen :-D .

Dan ben ik weer klaar wakker. Dan maar even Thor kijken. Deze is uit de superheldenstal van Stan Lee. De goede man heeft zelf ook weer een kleine rol in de film. Tussendoor ga ik nog even iets voor mezelf doen. Ik moet even uit de stoel. De benen strekken zeg maar.

Na de film ben ik nog steeds niet moe. Dan nog maar een poging om CSI te kijken. Ik kijk deel 1 en deel 2. Tijdens deel 2 is het alweer tijd voor ontbijt. Maar ik moet nog steeds niet te veel eten merk ik. Ik eet wel het fruit en neem een paar hapjes van de omelet. Deze smaak niet slecht moet ik zeggen.

Daarna is het nog ongeveer anderhalf uur vliegen voor we op Frankfurt landen. Gelukkig gaat het vrij vlotjes.

Als we weer aan de grond staan worden we per bus naar de terminal gebracht. Daar gaan we weer door de controle. Verschil hier is dat je, je schoenen aan mag houden en in Amerika moeten ze uit. Bij mij gaat er dan ook een piepje af als ik door het poortje loop. Na een kleine controle gaan m’n schoenen apart door de scan. Als ze zijn goed gekeurd mag ik weer verder.

We gaan maar gelijk naar de gate. Daar eten we nog een croissantje en we wachten weer. Ondertussen kijk ik of we daar ook internet hebben. Het is er wel, maar dan moet je ervoor betalen. Dat dacht ik dus niet! Ik sms het thuisfront waar we zijn en dat we optijd gaan vliegen. Duitse stiptheid ;-) . Ik krijg ook sms-jes van Yvon en Ellen dat ze net thuis en ze wensen ons sterkte met de laatste loodjes.

Tja, het is waar wat ze zeggen over de laatste loodjes. Die zijn lood zwaar.

En dan mogen we eindelijk boarden. Het laatste uurtje vliegen gaat nu in. In het vliegtuig krijgen we weer wat te drinken en te snoepen. Goede service hoor bij Lufthansa. Gelukkig gaat de vlucht snel en zetten we snel voet aan Nederlandse bodem.

Eenmaal uit het vliegtuig gaat het snel. Omdat we in Duitsland al door de controle zijn geweest kunnen we hier zo doorlopen naar de bagageband. Gelukkig zijn onze koffers ook alle vluchten meegekomen. Snel halen we het kaartje met “heavey” van de koffer. Je kan nooit weten ;-) .

Blijkbaar is het zo, dat als je uit Duitsland komt, de inhoud van je koffer niet interessant is. Wij kunnen gelukkig zo doorlopen. Buiten staan Dre en 10 ons op te wachten. Snel gaan we opzoek naar Suzi.

Onze oude, trouwe, dame staat ons al op te wachten en we zetten de koffers achterin. Zo en dan nu naar huis. Het is rond 15.00 dus we zullen hier en daar wel wat files hebben. En, ja hoor, bij Rotterdam komen we in de file terecht. Alhoewel ik daar weinig van heb meegekregen ;-) . Rond 17.00 stappen we ons weer binnen. We zijn thuis.

Eenmaal thuis gaan we lekker douchen, tandenpoesten en pakken de kadootjes uit die vriendin Essie heeft neergezet voor ons. Wat lief! Een half uurtje later kunnen we aan tafel. We eten bij Dre en 10. Gewoon hollandse pot. Andijvie met een balletje gehakt. Lekker hoor.

Bij Dre en 10 aangekomen staat Eden ons al op te wachten. Van blijdschap vergeet ze gewoon te blaffen. Ook weet ze even niet wie ze het eerste moet begroeten. Zo blij is ze.

Nu zijn we echt thuis!

kadootjes

SH*T!!!!

September 23rd, 2011 Posted in Uncategorized | 4 Comments »

Het was de bedoeling dat hier Woensdag dag 20 als titel zou staan. Ik had een, al zeg ik het zelf, heel leuke blog gemaakt. Paar keer tussendoor opgeslagen. Door gelezen, foto’s bijgeplaatst. Ik wil de blog nog 1 keer opslaan om de blog nog 1 keer door te lezen voordat ie online gaat. Ik druk…….

ALLES WEG!!!!!

Ik doe morgen weer een poging. Heb nu last van een baal momentje…….

Dinsdag dag 19

September 21st, 2011 Posted in Vankantie USA 2011 | 4 Comments »

We zijn vroeg uit de veren. We willen namelijk deze ochtend nog even naar de outlet en om 10.00 uur gaan de winkels open. We nemen een simpel ontbijtje. We zijn de eieren, op wat voor manier dan ook klaar gemaakt, helemaal zat. Daarna kleden we ons om en dan zijn we klaar de buit binnen te halen.

Even voor 9.30 rijden we bij de villa weg en om 9.50 rijden we de, gratis, parkeergarage in. Niet slecht gedaan. Bij de outlets duiken we eerst bij Timberland naar binnen. Hier vinden we niets wat we echt leuk vinden. Ook vinden we het nog best duur voor een outlet. We blijven Nederlanders ;-) .

Als we weer naar buiten lopen komen we de Nautica tegen. Arjan zou voor een collega van hem 2 spijkerbroeken van dit merk meenemen. We gaan naar binnen. De spijkerbroeken zijn er in verschillende prijzen te verkrijgen. Arjan gaat even met de collega bellen welke hij precies wil hebben. De collega neemt niet op en hij krijgt de voicemail en spreek deze in. Wij gaan ondertussen nog even verder kijken.

We lopen de Adidas binnen. Hier zien we de hardloopschoenen van Arjan staan (als voorbeeld schoen). We zoeken en zoeken en bekijken alle schoenen, maar die zien we er niet tussen staan. Dan maar even kijken of we nog iets leuks zien op de damesafdeling. Helaas ik kan niets leuks vinden. Onverrichte zaken gaan we weer naar buiten.

Als we buiten zijn gaat de telefoon. Collega aan de lijn over welke broek hij wil. We besluiten om eerst het rondje af te maken en dan terug te gaan naar de winkel. We gaan bij Tommy Hilfiger kijken. Van de winkelmedewerkster krijgen we een boodschappentas in de handen gedrukt. Als ik hier niet slaag weet ik het ook niet meer. We lopen eerst de herenafdeling op. We zien voor Arjan een leuke jas, maar helaas niet in zijn maat. Arjan probeert nog een paar shirtjes maar deze zitten niet mooi.

Via de kinderafdeling waar we nog wat leuks tegen komen voor onze neefjes gaan we richting de dames. Daar vind ik een aantal leuke shirtjes en een vest. Voor 10 vind ik ook nog iets leuks. Alles verdwijnt in de tas. Als ik alles heb bekeken gaan we naar de kassa. De visa gaat het zwaar krijgen vandaag. Gelukkig zitten er korting op een aantal artikelen. Blijven Nederlanders ;-) (of had ik dat al een keer gezegd?!?!)

De Tommy tas inhoud buit:

buit

De Tommy tas:

buit

Als we weer buiten zijn bel ik even met 10. Ze moest weer terugkomen bij de arts en ik ben benieuwd hoe het is gegaan. Arjan gaat ondertussen even de Lee winkel binnen. Binnen de kortste keren staat hij weer buiten. Ik ben ondertussen klaar met bellen.

We gaan door naar American Eagle. Hier krijgen we ook een tas in de handen gedrukt en een kleine uitleg waar de uitverkoop hangt. Arjan slaagt hier nog voor een paar shirtjes en een overhemd. De visa heeft nergens moeite mee en doet z’n werk naar behoren ;-) .

Vrolijk lopen we Guess binnen. Hier krijgen we geen tas. Beetje jammer, begon er net aan te wennen :-D . Arjan ziet een leuke jas en Guess what (flauw woordgrapje) de jas hangt er ook nog in zijn maat. Die nemen we mee. We lopen nog een rondje door de winkel en ik zie nog een leuk shirtje met lange mouwen. Meenemen! Bij de kassa heeft de visa nog steeds nergens moeite mee en doet nog steeds zijn werk.

Na Guess hebben we eigenlijk wel elke winkel gehad die we wilde zien dus we gaan terug naar Nautica. Hier zoeken we 2 spijkerbroeken uit. Het is voor Arjan zijn collega, maar ik bemoei me met het model en de kleur ;-) .

Het is net 12.00 uur als we weer naar de auto lopen. Dat hebben we netjes gedaan. Binnen 2 uur de buit binnen. In de auto sms ik naar Ellen hoe daar de stand van zaken is. Zij gingen namelijk ook shoppen, maar dan bij de andere outlet. Zij hebben ook de buit binnen en gaan nog even wat te snoepen halen voor in het vliegtuig morgen en dan terug naar de Waterlily.

De buit is binnen:

buit in de auto

Wij gaan ook nog even naar de Publix voor nog iets te knagen voor onderweg. We lopen nog even over de broodafdeling en nemen kleine frambozenflapjes mee voor straks. Als we weer buiten staan komt de rest van de familie er net aan. We spreken af dat wij alvast naar de Waterlily gaan en de oven op warmen voor de flapjes. Zo gezegd, zo gedaan.

Als iedereen er is eten we lekker van de mini flapjes. De rest van de lunch bestaat uit een zak chips. Die moet toch op ;-) . Daarna doen we niet veel. Het is zo’n 35 graden en we hangen de koala uit in en rond de pool. Het leven is goed.

Rond een uurtje of 15.30 hangen er ineens donkere wolken boven ons en het begint te onweren. Na een half uurtje is het weer droog en wij gaan weer zwemmen. Genieten zolang het nog kan.

Bij 17.00 gaat iedereen zich opfrissen en omkleden. We eten de laatste avond bij de Pizzahut. De large pizza die Arjan en ik samen delen krijgen we niet op en de rest krijgen we mee in een doosje.

Als we weer terug zijn bij de Waterlily zoek ik onze spullen en tassen bijeen. We spreken met de rest af dat we elkaar bij 7 eleven morgenochtend zien. Rob, Yvon, Dennis en Ellen vliegen weer via Chicago terug en wij vliegen via Washington DC. Omdat wij wat later naar Washington DC vliegen kunnen wij de rest van de familie uitzwaaien. Dat is wel zo leuk.

Even ons vluchtschema voor de thuisblijvers:

We vliegen woensdag 21 september 2011 met UA 249 van:

Orlando International om 13.05 (lokale tijd) naar Washington DC en landen om 15.07 (lokale tijd)

Op woensdag 21 september 2011 vliegen we met UA 124 van:

Washington/Dulles International om 17.25 (lokale tijd) naar Amsterdam en landen op 22 september om 07.05 uur.

Als er onduidelijkheden over zijn stuur dan even een smsje :-) .

zonsondergang

Maandag dag 18

September 20th, 2011 Posted in Vankantie USA 2011 | 4 Comments »

Het is vandaag maandag en woensdag gaan we weer naar huis. We zijn nu allebei vroeg op. Als we naar buiten kijken is het bewolkt. Vandaag stond op de planning een beetje zwemmen, een beetje shoppen. Gewoon rustig aandoen eigenlijk. Omdat het ook een van de laatste dagen is besluit ik eens even te kijken hoe de oven hier werkt. Altijd weer even uitvogelen. Meestal heb ik er geen handleiding bij nodig. Het zal ook wel met m’n werk te maken hebben ;-) . Als de oven even later warm is, stop ik de cinnamon rolls in de oven. Ik lees op de verpakking dat ze zo’n 25 minuten in de oven moeten. Nou, dat dacht ik niet he! Bij de croissantjes van Danerolles doe ik ook altijd korter. Als het dan nodig is, eventueel, misschien, wat af en toe kan voorkomen, doe ik ze wat langer in de oven. Ik zet de timer op 15 minuten. Persoonlijk vind ik dat lang zat. Na 15 minuten blijkt dat ook. Ik smeer het glazuur erover en we knagen heerlijke, warme, cinnamon rolls weg. Wat is dit toch lekker zeg. De suikers en calorieën juichen door ons lichaam. Dat is eigenlijk al heel de vakantie aan de gang ;-). Als we donderdag weer thuis zijn gaan we allebei aan Sonja Bakker beginnen, maar eerst genieten we nog even.

Voor wie niet weet hoe een cinnamon roll smaakt: het lijkt een beetje op een zeeuwse bolus, maar dan minder klef en nog zoeter. Dat laatst komt voornamelijk door het glazuur. Ik ben ze Nederland nog nooit tegenkomen helaas. Misschien moet ik zeggen gelukkig ;-) .

Onder het ontbijt bedenken we dat het logisch is dat we eerst gaan shoppen en dan gaan zonnen. Het is nu nog bewolkt. We kleden ons aan en gaan richting Waterlily. Misschien willen Dennis en Ellen ook mee shoppen. Rob en Yvon zijn een laatste dag golfen.

Als we bij de Waterlily aankomen is het zonnetje doorgebroken. De plannen veranderen weer. We gaan eerst zon pakken en dan vanmiddag shoppen. We hangen in en om het zwembad. De poolgirl komt ook nog even langs om het bad schoon te maken. Tussen de middag bestaat onze lunch uit een grote bak Lays BBQ chips. Die zak hadden wij nog liggen op de Blue Jay en krijgen we met z’n 2-tjes nooit op. Op een klein beetje na is heel de zak op.

Ondertussen Skype ik nog met m’n ouders. Die zitten op dat moment aan de avond koffie. Het blijft toch raar dat tijdsverschil. Ik hoor dat Eden een voorbeeld hondje is. Ze weet zich beter te gedragen dan de katten volgens 10. Wat hebben we toch een goed hondje :-D .

Als Rob en Yvon weer thuis zijn, gaan wij rond 14.00 richting de Florida Mall. Dennis en Ellen gaan gezellig mee. Ellen gaat voor UGGS kijken. Die waren bij de Mall goedkoper dan bij de outlet. Best bijzonder meestal is het andersom. Ik ga voor een setje van Victoria’s Secrets. Klein probleempje, ik weet m’n maat niet. Ja, m’n Nederlandse maat weet ik natuurlijk wel, maar hier in Amerika hebben ze andere maten. Gelukkig is dat probleem snel opgelost, een vriendelijke dame neemt m’n maten op en kijkt nog even in het grote maten boeken of ik thuis ook de goede maat draag en alles klopt. Ik kan uitzoeken. Joepie!!! Ik vind een mooie setje en we gaan afrekenen. In de rij voor de kassa vraagt Arjan waarom ik dit niet gewoon in Nederland koop. Waarom moeilijk met andere maten doen, als het makkelijk kan. Ik vertel hem dat er in Nederland, nog, geen Victoria’s zit. Hij weet gelijk waarom z’n vrouwelijk collega’s aan hem vroegen of hij iets mee kon nemen voor ze bij Victoria’s Secret vandaan :-D . Dolgelukkig sta ik even later weer buiten.

Happy. happy, happy, happy, happy…..

Vic

We kijken nog bij de H&M voor de mannen. Arjan is voor alle maten die er hangen net te lang. Lange mannen zijn ze hier blijkbaar niet gewend. We lopen nog een paar winkels binnen en komen op een geven moment de winkel met de UGGS tegen. Ellen koopt 2 paar. 1 Voor haar zelf en de andere voor haar zus. Even later staat ook Ellen weer dolgelukkig buiten. We zijn goed geslaagd! Via een ijsje bij Dairy Queen en een koffie bij Starbucks gaan we weer richting de auto.

Starbucks:

koffie

Ice cream:

ijsje

De buit:

de buit

Als we weer bij de Waterlily zijn kunnen we bijna gelijk in de auto stappen om bij de Longhorn te eten. Het eten daar smaak ook goed en het toetje….Tja wat moet ik daar nou van zeggen?!?! Het is groot, veel en van chocolade. Misschien dat ze het daarom ook een Chocolate Stampede noemen ;-) . We laten alles goed smaken en Valerie doet het leuk aan onze tafel :-) . Ze snap ook waarom wij ons toetje niet helemaal opeten. Het is gewoon heel erg veel.

Toetje voor de strijd (boven aanzicht):

toetje

Toetje voor de strijd (zij aanzicht):

toetje

Toetje na de strijd:

einde toetje

Als we betaald hebben gaan we weer naar de Waterlily. Daar drinken we nog wat en werk ik alvast op het appletje de blog bij. Zo dat schilt vanavond weer een hoop werk. Ik lig namelijk een paar dagen achter. Als wij ook weer op de Blue Jay zijn gooi ik dag 16 met foto’s online. Hmm…het is nog vroeg en ik maak ook gelijk dag 17. Deze gooi ik even later online. Zo, onze lezers hebben wat te doen voordat ze naar ‘t werk gaan ;-) .

Morgen gaan we nog even shoppen bij de outlets. Even kijken of we iets leuks kunnen vinden voor onze neefjes, de, eerste, kleinzoon van m’n lieve collega Marja en nog iets leuks voor onze vriendin Essie. Woensdag zit het er dan echt op voor ons.

Zondag dag 17

September 20th, 2011 Posted in Vankantie USA 2011 | 1 Comment »

Vandaag zijn we samen vroeg op. We willen een beetje op tijd naar EPCOT. We knagen een simpel ontbijtje naar binnen, pakken de kleine cameraatjes, de canon blijft thuis en rijden naar EPCOT.

EPCOT

Eenmaal binnen gaan we gelijk naar Soarin’. De wachttijd 15 minuten. Die kunnen we hebben. Dit keer zitten we op rij 2. Dat is een beetje jammer omdat je dan tegen de voeten van de mensen zit aan te kijken van rij 1. Het mag de pret niet drukken en het is en blijft een mooie attractie. We hebben nog wilde plannen om Nemo te doen. Als we daar aankomen bleek deze tijdelijk gesloten te zijn. Dan maar door naar Test Track. Hier staat een rij van 40 minuten. We halen wel een fastpass. Ondertussen doen we Universe of Energy om de tijd te doden.

Als we hier weer uit komen, kunnen we gelijk door naar Test Track. Daar staan nog zeker 15 minuten te wachten. Als we dan eindelijk in een auto zitten, zitten we ook voorin. Eindelijk! We hadden deze al zo vaak gedaan, maar iedere keer zaten we op de achterbank. Als we weer veilig in de garage staan, gaan we nog even kwijlen bij de auto’s die daar staan. Als we een leuke prijs hadden gewonnen had ik het wel geweten ;-) . We besluiten dat we het hier wel gezien hebben en gaan terug naar de auto om naar Magic Kingdom te rijden. Het is op dat moment bij 12.00 uur.

Gisteren hadden we daar niet alles kunnen doen omdat het zo druk was. Even als vergelijking, het is net zoiets als op zaterdagmiddag rond een uurtje of 13.00 naar Ikea gaan. Ja, hebben jullie dat beeld? Oke, doe dat dan maal +/- 3x en dan heb je een aardig beeld hoe druk het was ;-) .

Even later parkeren we de auto bij Magic Kingdom en we staan wat dichterbij dan gisteren. Het is er niet minder druk om. Ondertussen pakken donkere wolken zich samen boven het kasteel. We lopen naar Tomorrowland. Daar lopen we gelijk door naar Stitch’s Great Escape. Dit is toch wel een van onze favoriete attractie’s. Deze zouden ze ook in Parijs moeten hebben.

Als we weer buiten komen is het gaan regenen. We proberen een beetje droog over te komen, maar dat gaat niet lukken. Binnen de kortste keren staan er heel veel plassen in Tomorrowland. Als we in de rij staan voor een popcorn begint het nog harder te regenen. Arjan heeft het geld dus ik ga schuilen. Ik zie geen rede om met z’n 2-en in de rij te staan voor 1 bakje popcorn ;-) . Even later komt Arjan drijfnat mijn kant op. We knagen de popcorn weg en gaan verder schuilen in de Transit Authority  Peoplemover. Dit stelt echt niets voor, maar is erg handig om te schuilen/uitbuiken/rusten.

Regen in WDW

Als we ons rondje hebben gehad, regent het nog steeds. Dan maar naar Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin. Helaas schieten deze lazers niet zo fijn als in Parijs. De score die ik behaal is echt een diepte punt voor mij. Na deze schokkende ervaring komen we er achter dat het nog steeds niet droog is. Wat nu?!?!

Op de kaart kom ik een attractie tegen die we eigenlijk nog nooit hadden gedaan: Walt Disney’s Carousel of Progress. Deze attractie, bedacht door Walt Disney zelf verteld het verhaal over de techniek door de 20ste eeuw heen. Best grappig om te zien, maar wij vinden het ook een beetje slaapverwekkend. Arjan zit zelfs te gummi-nekken :-D .

Als we weer buiten staan is het eindelijk droog. Het is nog steeds druk in het park. Omdat het al bij 15.00 uur is, besluiten we nog even winkeltjes te kijken en dan richting Blue Jay te gaan.

Eenmal terug in de villa frissen we ons op hangen nog even op de bank en bekijken de foto’s van vandaag. Het zijn er niet veel. Rond 17.00 rijden we naar de Waterlily. We gaan vanavond weer uiteten. We eten weer bij Uno Chicago Grill. Ik ga weer voor de trio van vis. Die beviel me de vorige keer ook goed. Arjan en ik delen nog een toetje. Yvon en Ellen nemen een kleintje en Rob neemt een bananenshake. Dennis heeft geen plek meer voor een toetje.

Na het eten rijden we terug naar de Waterlily. Daar zet Arjan koffie. Deze is dan ook gelijk op. Dat ruimt lekker op. Ik zit samen met Ellen nog lekker buiten. Er zijn nieuwe buren neer gedaald op het grasveld. Een troep ganzen overnacht sinds enkele dagen/nachten daar. Nou ja, 1 voordeel, het zijn goede bewakers ;-) .

Rond 22.00 gaan we terug naar de Blue Jay. Morgen hebben we niet veel op de planning. Behalve dan een beetje zwemmen en misschien even shoppen.

Zaterdag dag 16

September 20th, 2011 Posted in Vankantie USA 2011 | 5 Comments »

De dag begint weer vroeg voor mij. Ik verhuis van het bed naar de bank. Dat is er zo eentje waar je in wegzakt. Ook niet goed voor de rug, maar ik dut nog wel een beetje.Vandaag staat het Magic Kingdom op het programma. Omdat we de eindshow willen meemaken gaan we later op de dag die kant op. Eerst gaan we relaxen bij de Waterlily. We sturen een smsje dat we er aankomen alleen krijgen we geen reactie. Ach, we gaan gewoon die kant op. Eenmaal daar is de villa verlaten. Brutaal als we zijn gaan we toch naar binnen. We hangen in en rond de pool. Als we weer weggaan laten we een briefje achter dat wij binnen zijn geweest.

Bij 14.00 komen we aan bij Magic Kingdom. Het is dan al ontzettend druk. Normaal gaan we nooit in het weekend naar een park omdat het dan zo druk is, maar dit zijn onze laatste 2 dagen. Nood breekt wet zullen we maar zeggen. We worden met de tram van de parkeerplaats naar het opstappunt van het park gebracht. Daar kan je kiezen of je per boot of per monorail naar het park gaat. Wij gaan voor de monorail. Eenmaal in de monorail zitten we met een gezin met 2 kinderen. Waarvan de oudste zich afvraagd welke attractie ze straks als eerste gaan doen. Levensvraag nummer 1 als je in Disney bent. Er zit ook nog een pasgetrouwd stel. Tenminste als we de “just married” button moeten geloven. Zij heeft haar pincollectie om haar nek hangen. Uit het gesprek dat ze samen hebben maken wij op dat zij ooit een pin aan hem heeft gegeven, maar die pin kon hij blijkbaar ruilen voor een betere/ mooiere pin. Zij wist dat niet toe nu en is boos en diep, diep terleurgesteld. Met andere woorden: de eerst ruzie als newlyweds is binnen ;-) . Dat gaat een gezellige dag worden :-D .

main street

Als we uitstappen lopen we via Main Street naar Adventureland. In Disneyland Parijs heb je eerst Frontierland om het Amerikaanse bijeen te houden voor de Fransen. We pakken eerst Jungle Cruise mee. Wachttijd 20 minuten. Dat zal wel de kortste tijd zijn die wij gaan meemaken vandaag. Jungle Cruise staat erom bekend om z’n flauwe grappen, maar het blijft leuk. Daarna vinden we het tijd worden voor een pineapple float. Dit is een ijsje met ananassap onderin de beker en ananasijs er bovenop. Lekker dat het is! Om wat af te koelen, het zo’n 35 graden, gaan we de Tiki Room binnen. De show vinden we niet zo bijzonder, maar even in de airco is wel lekker. Daarna lopen we door naar Pirates Of The Caribbean. De pop van Jack Sparrow lijkt heel goed. De wachttijd valt hier ook nog mee.

Via Pirates lopen we door naar Frontierland. De parade is net afgelopen en het is daar gelijk ontzettend druk. We halen een fastpas voor Big Thunder Mountain. Normaal hebben wij die helemaal niet nodig omdat de langste wachttijd dan zo’n 20 minuten is. Als we de fastpassen hebben gaan we in de rij staan voor Splash Mountain. Volgens het bord 55 minuten wachttijd. Als we naar binnen lopen krijgen we een rood kaartje mee aan een koortje. Hiermee kunnen ze actuele wachttijd bepalen. We staan in de rij met voor ons, wij denken, mexicaantjes en achter ons 4 mensen uit Engeland (oudere mensen) Het wachten duurt lang, maar dat wisten we. Een van de Mexicaantjes is blijkbaar moe en gaat op een gegeven moment erbij zitten als we lang op 1 punt staan en hij valt in slaap. Als de rij weer begint te bewegen wil zijn vrouw hem blijkbaar niet wakker maken. Wij denken hier anders over en Arjan bonkt hard op de, houten, muur. De Mexicaan schrikt wakker en de Engelse zien de humor er van in. Als we eindelijk in de boomstam mogen zitten we met de Engelsen. Wij zitten voorin. Ik hoop dat niemand van die oudjes hartklachten of iets dergelijks heeft. Met de handjes los maken we de drop naar beneden en worden zeik nat. Dat koelt lekker af zeg.

splash mountain

Ondertussen is onze tijd voor de fastpas ingegaan. We gaan gelijk door naar Big Thunder Mountain. Eenmaal in de rij komen we weer de oudjes tegen die bij ons in het bootje zaten. Kleine wereld dat Disney World ;-) . Nu zitten we achterin het treintje. We zijn van mening dat we Big Thunder Mountain in Parijs leuker vinden. Hierna hebben we wel een beetje trek gekregen en we gaan op jacht om ergens iets te knagen. Onderweg komen we Haunted Mansion tegen. Wachttijd 30 minuten. Gelijk maar doen dan. Ook deze vinden we in Parijs leuker. Alhoewel het hier wel weer leuk is als je weet wat er in de lift gezegd wordt. Mijn Frans is niet zo goed. Kijk, Engels versta ik, Frans begrijp ik. Zie het verschil?!?! Dan is het echt knaagtijd. We pakken het (fastfood) restaurant tegenover Haunted Mansion. We nemen allebei hetzelfde. Garnalen, vis met patat. Het smaakt best.

begraafplaats

begraafplaats

We gaan even uitbuiken bij The Hall of Presidents. De laatste keer dat we hier waren stond George W Bush er nog. Nu is Barack Obama president en dan moeten we deze wel even zien ;-) .

presidenten

Hierna doen we nog even Mickey’s PhilharMagic. Een leuke 3D film. Als we weer naar buiten lopen is het even voor 19.30. Om 20.00 begint de Main Street Electrical Parade. Ik wil een plekje gaan zoeken om mooie foto’s te kunnen nemen. Arjan vind het nog veels te vroeg daarvoor. Als we bij het kasteel aankomen ziet het er zwart van de mensen. Wij zoeken een plekje in Frontierland. De beste plekken zijn al bezet, toch te laat. Maar we vinden nog 2 aardige plekjes bij wat plantenbakken. De parade is een oudje. Waarschijnlijk is er Encore geroepen ;-) en heeft Disney daar gehoor aangegeven. Ik weet niet waarom deze weer terug is, maar het is wel weer erg leuk om te zien.

lichtjes

lichtjes

Als deze voorbij is zoeken we een plekje om naar het vuurwerk te kijken. De beste plek die we kunnen vinden is schuin naast het kasteel. Tja, als we eerder voor de parade hadden klaar gestaan hadden we ook hiervoor betere plekjes kunnen hebben. Helaas, maar Wishes blijft mooi!

vuurwerk

Rond 21.20 knalt de laatste vuurpijl uiteen. Wij en duizenden andere mensen gaan richting uitgang. We pakken nu de ferry. We zijn een van de laatste die met deze boot mee mogen. Dat is geluk hebben zeg. We doen er is langer over om bij de auto te komen dan anders. Het is nu binnen 30 minuten dat we weer in de auto zitten. Als we de monorail hadden gehad waren we misschien sneller geweest.

Eenmaal thuis gaan drinken we nog wat en gaan dan slapen. Morgen gaan we op onze “best off” dag naar EPCOT en nog een keer naar Magic Kingdom. Bij de laatste hebben we nog niet alles kunnen doen. Morgen zijn ook de passen voor Disney voor het laatst geldig :-( .