Woensdag dag 13

September 16th, 2011 Posted in Vankantie USA 2011

We hebben de wekker gisteren voor het slapen gaan op 7.30 gezet. Ik ben weer eerder wakker en heb weer last van m’n rug. Ik ga naar boven naar de 2de master bedroom. Eens even kijken of dit bed beter ligt. Het bed kraakt en piept net zo als beneden en er zit ook een kuil in. Met andere woorden het ligt net zo beroerd. Dan maar op even op de bank liggen met het appletje erbij. Om 7.30 gaat de wekker. We kleden ons aan, knagen een simpel ontbijtje weg (lees: toast met kaas en/of jam), pakken de camera en cameraatjes bij elkaar en gaan rond 8.15 de deur uit.

Voordat we echt op pad gaan tanken we nog even bij 7/11 en dan zijn we klaar voor ongeveer 2 en 1 half uur rijden. Onderweg zoeken we de radiozenders af naar een beetje nieuwe hits. We zoeken eigenlijk een soort 3 fm. Helaas komen we niet verder dan Country (ook leuk) en een soort Sky Radio. Misschien heeft 1 van jullie nog een tip?

Als we bij St. Augustine aankomen parkeren we in de parkeergarage. Dan blijft de auto lekker koel. Een dagkaart kost $7.50. Wat een lachertje. In Pape-city betalen we in verhouding veel meer.

We lopen het visitors info center binnen. Daar zit de kassa van Old Town Trolley Tour. Deze rijden in verschillende steden van de USA en we hebben er goede ervaringen mee omdat we deze ook enkele keren in Washington DC hebben gedaan. De chauffeurs van de trolley vertellen live wat er te zien is en vertellen leuke weetjes. Je kan overal in en uit stappen. Het is wel handig dat je weer opstapt waar je bent uit gestapt anders mis je een aantal haltes en bezienswaardigheden.

We stappen bij punt 3 op. Bij stop 4 blijven we zitten, maar bij stop 5 stappen we uit. Hier staan de oudste school van hout gemaakt en aan de ketiing gelegt i.v.m. harde wind, City Gates en St. George Street (winkel straat). De straat bestaat vooral uit souvernirswinkeltjes en restaurantjes. Lopen op ons gemak door de straat en maken hier en daar wat foto’s. Dan lopen we weer terug naar stop 5.

oldest school

Winkelstraat met kunst

Stop 6 slaan we over. Net als stop 7 en 8. Bij stop 9 gaan we weer even rond kijken. We gaan Flagler Memorial Presbyterian Church binnen. Mijnheer Flagler had blijkbaar aardig wat geld over omdat hij o.a. de spoorlijn heeft laten aanlegen en hij had een aantal hotels gebouwd.

uitzicht

stadsmuur

We stappen weer op en gaan bij stop 10 weer even kijken. Hier zit de Winery. Je kan met een rondleiding mee en daarna wat wijn proeven. Dat laatste lijkt ons niet zo’n goed idee met het warme weer. We slaan de rondleiding over en kijken even rond in het winkeltje. Daarna wachten we weer op de Trolley.

trolley

Bij stop 11 gaan we er, weer, uit. Hier zit iets waar ik persoonlijk blij van kan worden. Hier zit de Whetstone’s  Chocolate Factory. Hier kan je ook weer een rondleiding krijgen. Helaas zijn we daar net te laat voor, maar het winkeltje maakt veel goed. Wat zou ik hier graag een doosje chocolade meenemen, maar helaas is het veel te warm buiten om met chocolade over straat te gaan. Gelukkig hebben ze ook chocolade ijs. Op internet had ik gezien dat ergens in St. Augustine een Dairy Queen moet zitten en daar wil ik wel heel graag een ijsje van. Helaas voor DQ, maar de Swiss Chocolate en de Vanilla Cinnamon roepen me gewoon. We nemen hier een ijsje. Als we nog een klein overleg in het Nederlands doen over welke smaak wij willen vraagt de dame achter de toonbank of wij uit Nederland komen. Wat blijkt, zij is ook Nederlandse. Tja, we hadden het kunnen weten als we even naar haar naamplaatje hadden gekeken. Ze heet namelijk Corry. Best wel een Nederlandse naam ;-) . In 1992 naar Amerika gekomen en met een Amerikaan getrouwd. Net als bij Petra (de Nederlandse Amerikaan ;-) ) hoor je niet dat ze eigenlijk Nederlandse is. We babbelen wat in het Nederlands.  Ze maakt onze ijsje klaar en wij smikkelen er lekker van. Na nog een flesje water bij haar gekocht te hebben nemen we afscheid van Corry.

We wachten weer op de trolley. Tijdens het wachten komt er een ouder stel op ons af en vraagt aan welke kant ze moeten zijn voor de rondleiding. Arjan legt in z’n beste Engels uit dat ze bij de winkelkant moeten zijn. Waarop de vrouw bedankt en gelijk er aan toevoegd: love your accent. Eh…was dat positief of negatief. Ik ga voor positief. Arjan weet het zo net nog niet ;-) . De trolley komt al vrij snel. Nu komen ze sowieso ieder kwartier, dus lang wachten is er niet bij. We stappen aan boord en laten stop 12 en 13 aan ons voorbij gaan. Bij stop 14 stappen we weer uit.

We staan recht voor de ingang van de Cathedral Basilica of St. Augustine. We nemen buiten wat foto’s en gaan dan naar binnen. Wij zijn totaal niet gelovig, maar als we met/op vakantie zijn bezoeken we meestal wel een kerk. Toen we in 2008 in Washington DC met de Trolley Tours meegingen zijn we ook in de Washington National Cathedral geweest. Wij hebben daar toen een kaarsje voor m’n schoonmoeder gebrand. Vandaag branden we weer een kaarsje, maar nu voor mijn moeder. Daarna kijken we nog wat rond en gaan dan weer naar buiten.

De tijd gaat snel vandaag en eigenlijk was 2 dagen beter geweest, maar goed, we halen gewoon het beste eruit. De trolley laat niet lang op zich wachten en we stappen weer op. Stop 15 en 16 slaan we weer over. Stop 17 willen we wel graag zien. Dat is namelijk Castillo de San Marcos. Het fort van St. Augustine. We betalen $6.00 per persoon en gaan het fort binnen. Daar zien we de geschiedenis van het ford en van St. Augustine. Heel mooi om te zien, maar in het fort zelf is het snik heet en geen zuchtje wind te bekennen. Ik krijg het weer benauwd. Dit keer heb ik wel m’n puf bij me en neem gelijk een pufje. Omdat het fort naast het water ligt en je ook nog bovenop het fort kan kijken ga ik vast die kant op. Als ik boven ben merk ik gelijk dat er een heerlijk briesje staat. Even zitten om de puf te laten werken en lekker in de wind zitten. Dat helpt goed. Even later is Arjan ook boven en maakt daar nog wat foto’s. Als we alles hebben gezien lopen we weer terug naar de halte.

het fort

binnenkant fort

We stappen weer in de trolley en rijden stop 18, 19, 20, 21, 22 voorbij. Tussen stop 21 en 22 zien we ineens een DQ. Tja, ik heb nu al ijs op. Laat maar dan. Na stop 22 begint de tour weer opnieuw,. We stappen bij stop 1 uit. Het is dan al bij 16.00 uur en vanwege tijdgebrek, de laatste trolley vertrekt om 16.30, slaan we de rondleidingen bij The Oldst Jail en Oldest Store Museum over. Wel nemen we nog een kijkje in de St. Augustine History Museum. Om 16.15 pakken we weer de trolley. Mooi op tijd.

history museum

Stop 2 slaan we over en bij stop 3 zijn we weer op ons beginpunt. Tijd om uit te stappen dus.We lopen terug naar de garage om de auto op te pikken en we moeten idd maar $7.50 betalen. Wat een giller ;-) .

onderweg

We beginnen weer aan de 2 en 1 half uur terugreis. Onderweg stoppen we bij een Subway. We hebben best trek gekregen. Naast Subway zit nog en Petsupermarket. Daar gaan we ook nog even naar binnen. Gewoon even rondneuzen. Dan stappen we weer in de auto en vervolgen onze weg naar huis. Rond 19.30 zijn we weer thuis. We frissen ons even op en gaan dan nog even een bakkie doen bij de Waterlily. Daar bespreken we gelijk de dag van morgen.

Dan staan de Hollywood Studio’s op het programma.

 1. 4 Responses to “Woensdag dag 13”

 2. By twan on Sep 16, 2011

  hoi!
  wij luisteren graag naar Sunny FM op de radio. volgens mij frequentie 105.9 fm
  veel plezier
  twan vissers

 3. By essie on Sep 16, 2011

  Een groot stuk gaat over chocolade zie ik…dit is tot nu toe het leukste verslag, haha!
  Wat een leuk schooltje, vraag me af of de leerlingen ook aan kettingen zaten.
  Nou lievertjes, lekker genieten weer en tot het volgende blog:-)

  x rem en es

 4. By 10 on Sep 16, 2011

  Lijkt mij heel leuk om het daar eens te zien.
  En het verslag vinden wij ook weer heel leuk!!!!

 5. By Peacegirl on Sep 17, 2011

  @Twan: dank je wel voor de tip. Gaan de zender straks even op zoeken :-)

Post a Comment