Donderdag dag 14

September 17th, 2011 Posted in Vankantie USA 2011

De dag begint voor mij weer vroeg en met pijn in m’n rug. Wat een &^%$#@* bed! Er zijn 2 nadelen aan deze villa. Ten 1ste zijn dat de bedden. Nu moet ik wel zeggen dat we thuis een heel goed bed hebben dus alles wat je dan tegenkomt kan tegenvallen. Aan de andere kant, de bedden van Waterlily liggen heerlijk. Dus het kan wel. Ten 2de ligt het zwembad op het Noorden. We hebben ’s ochtends een beetje zon en en ’s avonds een beetje zon. Het is net te weinig zon om het water lekker op te warmen. Dat zijn de min puntjes aan deze villa.

Ik ga uit bed en werk Peacelog bij. Als Arjan ook wakker is maakt hij het ontbijt klaar en dek ik de tafel. We gaan lekker buiten eten. Als ik al klaar ben met m’n taak, ga ik alvast zitten. Ik kijk of ik onze buurman/vrouw nog zie. Maar de eekhoorn laat zich, nog, niet zien. Dan zie ik ineens iets in het water bewegen. Eerst denk ik dat er een takje in is gevallen, maar dat is het niet. Ik kijk nog eens goed. Het beweegt! Krijg nou wat, het is een slang. Nou ja, slang, het is nog vrij klein. Meer een baby slang. Tja, wat nu?!?! Het beestje zal het niet lang uithouden in het chloorwater. Ik pak het schepnet erbij. Die heeft een lange steel, dan kan ik de slang op afstand houden. Ik vang het beestje in het net. Hij/zij doet nog onaardig ook door zijn/haar bek open te doen. He! Hallo! Ben je leven aan ‘t redden hoor! Kreng! Ik doe de deur van het horrengaas open en zet hem/haar op de grond. Ik doe de deur weer dicht. Niet dat, dat helpt. Hij/zij is tenslotte toch binnen gekomen. Ik ga snel naar binnen om de camera te pakken. Dit moet toch even op de foto. Na deze gebeurtenis genieten we van ons ontbijtje.

Zoekplaatje 1:

slang

Zoekplaatje 2:

slang

De rest van de ochtend doen we het rustig aan. We hangen wat rond bij de pool. Ik vind het water te koud om er in te gaan. Arjan gaat er wel even in, maar is er ook weer snel uit. Rond 11.00 uur gaan we ons omkleden. De Hollywood Studio’s staan op het programma vandaag en heel de familie gaat mee. Gezellig!

studio's

Even voor 12.00 uur rijden we weg bij de villa. We hebben afgesproken dat we elkaar voor de tassencontrole zien. Als we uit de auto stappen kunnen we nog net mee met de tram. We zitten helemaal achterin. Als we bij het park aankomen is de rest er nog niet. Die hebben vast de volgende tram en dat klopt ook. We laten de tassen controlleren en de rest koopt nog een kaartje en dan gaan we het park in.

Via Star Tours, nu in 3D versie, dat hadden ze in 2007, volgens mij, nog niet, gaan we richting de stuntshow. Niet die van Indiana Jones, maar naar Lights, Motors, Action!. Deze was voor het eerst te zien in Dinseyland Paris. Als eerbetoon beginnen ze de show daarom ook in het Frans en alles is ook Frans. Heel de set is nagemaakt en er worden dezelfde auto’s worden gebruikt als in Frankrijk. Leuke reclame voor Opel ;-).

stuntshow

stuntshow

stuntshow

stuntshow

Het is vandaag weer rond de 35 graden en na deze show kunnen we wel wat verkoeling gebruiken. We lopen richting Muppet Vision 3D. De film duurt naar mijn mening net iets te lang, maar het is lekker koel. Hierna lopen we door naar The Great Movie Ride. De dame achter het stuur heeft blijkbaar al een paar rondjes opzitten en komt niet spontaan over. Beetje jammer, maar we zien genoeg stukjes uit verschillende films.

Na deze ervaring hebben we een beetje trek gekregen. Arjan en ik gaan voor een bakje popcorn. Dat hoort nu eenmaal bij de film ;-) . De rest gaat voor een hotdog. Die halen we in de buurt van The Hollywood Tower Hotel. Als we er dan toch zijn…. Yvon en Dennis blijven bij de tassen en Arjan, Rob, Ellen en ik gaan een kamer boeken in het hotel ;-) . We doen hem weer net zo als in Parijs. Handjes los en tumbs up :-) . Deze versie blijft toch wel het beste :-D .Ellen vind The Tower ook geweldig. Als we weer buiten zijn lopen we door naar de Rock ‘n’ Roller Coaster. Wachttijd is 30 min. Dat vinden we iets te lang. We besluiten om later nog even terug te komen. Kijken of het de rij dan al minder is geworden.

Tower

In een sneltreinvaart pakken we Voyage of The Little Mermaid mee. Waar de film nog zo’n 83 min duurt (bron: imdb) hebben ze hier heel de film in 15 min. gestopt en voor we het weten zijn we aangekomen bij: En ze levende nog lang en gelukkig. Dat ging vlot zeg. Op naar Walt Disney: One Man’s Dream. Een soort tentoonstelling over het leven van Walt Disney zelf en aan het einde nog een film over hem. Mooi om te zien hoe zo’n man iets bedenkt en dan ook “gewoon” gaat doen. En dat wij daar vandaag de dag nog steeds van mogen genieten ;-) .

Hierna gaan we bekijken hoe ze een tekenfilm maken. Ook altijd leuk om te zien. Als we weer de zaal uitlopen kunnen we gelijk, als we willen, met allerlei characters op de foto. Ellen en ik willen wel met Pooh op de foto.

pooh

Na deze geweldige ervaring gaan we kijken of de rij al minder is geworden bij Rock ‘n’ Roller Coaster. Helaas de rij is alleen maar langer geworden. Bij The Tower is de wachttijd maar 10 minuten. Dan doen we die toch nog een keer. Zo zegt, zo gedaan. We vinden hem allemaal helemaal geweldig alleen komt Arjan er aan 1 kant doof uit. Hij had iemand naast hem die het echt heel erg eng vond :-D .

Het is bijna bij 18.00. In het park wordt het steeds drukker. Best wel vreemd, meestal is het rond deze tijd toch wel een stuk stiller. Er vormt zich ook al een rij voor de ingang voor de avondshow, Fantasmic.  Rob, Yvon, Dennis en Ellen houden het voor gezien vandaag en gaan terug naar Waterlily. Wij gaan een hapje knagen en lopen nog een rondje door de winkels.

Ondertussen zijn de deuren, nou ja, het touw, geopend voor de avondshow. Omdat er maar een x aantal mensen in het openluchttheater kunnen wordt aangeraden om toch zeker 1 uur voor aanvang binnen te zijn. Wij zijn ruim op tijd en de grote meute die net stond te wacht is nu binnen. Wij kunnen lekker doorlopen zo.

We vinden een mooi plekje en gaan dan wachten. Beetje mensen kijken enzo. Wat ons opvalt deze vakantie dat er best wel weinig Engelse zijn. Ze zijn er wel hoor, maar minder dan andere jaren. Er zijn opvallend veel Spaanstalige in de parken te vinden. Jammer dat deze mensen ook altijd zo hard met elkaar moeten praten ook al zitten ze naast elkaar. Als ik dit zou twitter had ik er #irritatiemomentje van gemaak. Het mag de pret niet drukken. Lekker mensen kijken is altijd leuk en ook nog gokken wat ze zeggen is nog leuker. Tijdens het wachten kijken we nog even op de plattegrond en we lezen dat Magic Kingdom al om 18.00 vandaag zijn deuren heeft gesloten. Daarom is het hier zo druk. Vrijdag gaat Magic Kingdom om 19.00 dicht. Geen eindshow dus. We besluiten om het morgen rustig aan te doen en zaterdag te gaan. Dan is het park tot 22.00 uur open.

De tijd gaat best snel en voor we het weten gaat de show beginnen. De show is weer schitterend. Laat een eindshow maar aan Disney over. Die kunnen dat best wel. Wij genieten van het spektakel.

Dit is enige foto die nog een beetje is gelukt:

Fantasmic

Om 21.00 is het dan echt afgelopen voor vandaag. Het valt me weer op hoe goed het geregeld is in Disney. Binnen 20 min zitten we weer in de auto. Op naar de villa. Daar kijken we nog wat tv en gaan dan lekker slapen.

Morgen wat boodschapjes doen en relaxen bij de Waterlily.

Even een klein P.S.je: We weten dat we verschillende, vaste, lezers hebben. Heel veel van jullie zijn, denken wij, een beetje verlegen. Dat hoeft echt niet hoor. Wij vinden het leuk als we reacties krijgen op onze blog. Een reactie achterlaten is gratis. Ja, echt waar. Je klik gewoon op Comments, soms staat daar “no” voor (geen reacties) en soms een getal (dan zijn er al een aantal mensen jullie voor geweest). Je vult je naam en email, deze is niet zichtbaar, in en het “geheime”wachtwoord en dan kunnen jullie alles aan ons kwijt. Dus wees niet verlegen en onthoud het is gratis., Gratis = goed :-D

 1. 5 Responses to “Donderdag dag 14”

 2. By Anita on Sep 17, 2011

  Wat een leuk verslag weer.
  Wij hadden vorig jaar dezelfde ervaring bij Rock ‘n roller coaster, Tom was doof aan één kant door het gillen. De vriendin van onze zoon vond het doodeng en gaat er nooit meer in.
  Ik blijf ook wel op de tassen passen en ben niet zo’n held. Stoer dat jullie zelfs 2x gaan.
  Zijn jullie niet in Toy Story geweest,die is zo leuk!
  Geniet van het relaxen.
  Groetjes
  Anita

 3. By 10 on Sep 17, 2011

  Als het geen wurg slang was had je hem wel om je nek kunnen doen. En dan een foto maken.
  LEUK!!!!!!
  Wij vonden het weer een leuk verslag om te lezen, beleven het zo ook een beetje.
  Eden is nu ook wel moe, eerst met Dre op het veld en daarna mocht ze met haar aller GROOTSTE
  vriendin mee,weer lekker rennen en spelen!
  We vonden het heel leuk van rem & Es

 4. By liekie on Sep 17, 2011

  wat leuk weer om alles zo met jullie te beleven haha! Jullie hebben al een hoop mooie dingen gezien zeg ! Hier is het herfstachtig weer dus geniet maar lekker van het zonnetje daar ! Veel plezier nog!
  veel liefs, de hofnarretjes

 5. By Robert-Jan on Sep 18, 2011

  Mooie dagen weer achter de rug, lekker dagje op pad naar St Augustine (maar de Dairy Queen overslaan … ?) en mooi dagje Disney Hollywood Studios. Inderdaad is Star Tours net nieuw, en nog leuker, ze hebben veel verschillende versies nu van de trip, dus als je nog een keer gaat, is het weer anders ! Fantasmic! is echt topshow !

 6. By silvia on Sep 18, 2011

  hoi daantje,
  zo te lezen hebben jullie een hele gave vakantie daar in amerika geniet er nog effies van
  groetjes silvia

Post a Comment