Zaterdag dag 16

September 20th, 2011 Posted in Vankantie USA 2011

De dag begint weer vroeg voor mij. Ik verhuis van het bed naar de bank. Dat is er zo eentje waar je in wegzakt. Ook niet goed voor de rug, maar ik dut nog wel een beetje.Vandaag staat het Magic Kingdom op het programma. Omdat we de eindshow willen meemaken gaan we later op de dag die kant op. Eerst gaan we relaxen bij de Waterlily. We sturen een smsje dat we er aankomen alleen krijgen we geen reactie. Ach, we gaan gewoon die kant op. Eenmaal daar is de villa verlaten. Brutaal als we zijn gaan we toch naar binnen. We hangen in en rond de pool. Als we weer weggaan laten we een briefje achter dat wij binnen zijn geweest.

Bij 14.00 komen we aan bij Magic Kingdom. Het is dan al ontzettend druk. Normaal gaan we nooit in het weekend naar een park omdat het dan zo druk is, maar dit zijn onze laatste 2 dagen. Nood breekt wet zullen we maar zeggen. We worden met de tram van de parkeerplaats naar het opstappunt van het park gebracht. Daar kan je kiezen of je per boot of per monorail naar het park gaat. Wij gaan voor de monorail. Eenmaal in de monorail zitten we met een gezin met 2 kinderen. Waarvan de oudste zich afvraagd welke attractie ze straks als eerste gaan doen. Levensvraag nummer 1 als je in Disney bent. Er zit ook nog een pasgetrouwd stel. Tenminste als we de “just married” button moeten geloven. Zij heeft haar pincollectie om haar nek hangen. Uit het gesprek dat ze samen hebben maken wij op dat zij ooit een pin aan hem heeft gegeven, maar die pin kon hij blijkbaar ruilen voor een betere/ mooiere pin. Zij wist dat niet toe nu en is boos en diep, diep terleurgesteld. Met andere woorden: de eerst ruzie als newlyweds is binnen ;-) . Dat gaat een gezellige dag worden :-D .

main street

Als we uitstappen lopen we via Main Street naar Adventureland. In Disneyland Parijs heb je eerst Frontierland om het Amerikaanse bijeen te houden voor de Fransen. We pakken eerst Jungle Cruise mee. Wachttijd 20 minuten. Dat zal wel de kortste tijd zijn die wij gaan meemaken vandaag. Jungle Cruise staat erom bekend om z’n flauwe grappen, maar het blijft leuk. Daarna vinden we het tijd worden voor een pineapple float. Dit is een ijsje met ananassap onderin de beker en ananasijs er bovenop. Lekker dat het is! Om wat af te koelen, het zo’n 35 graden, gaan we de Tiki Room binnen. De show vinden we niet zo bijzonder, maar even in de airco is wel lekker. Daarna lopen we door naar Pirates Of The Caribbean. De pop van Jack Sparrow lijkt heel goed. De wachttijd valt hier ook nog mee.

Via Pirates lopen we door naar Frontierland. De parade is net afgelopen en het is daar gelijk ontzettend druk. We halen een fastpas voor Big Thunder Mountain. Normaal hebben wij die helemaal niet nodig omdat de langste wachttijd dan zo’n 20 minuten is. Als we de fastpassen hebben gaan we in de rij staan voor Splash Mountain. Volgens het bord 55 minuten wachttijd. Als we naar binnen lopen krijgen we een rood kaartje mee aan een koortje. Hiermee kunnen ze actuele wachttijd bepalen. We staan in de rij met voor ons, wij denken, mexicaantjes en achter ons 4 mensen uit Engeland (oudere mensen) Het wachten duurt lang, maar dat wisten we. Een van de Mexicaantjes is blijkbaar moe en gaat op een gegeven moment erbij zitten als we lang op 1 punt staan en hij valt in slaap. Als de rij weer begint te bewegen wil zijn vrouw hem blijkbaar niet wakker maken. Wij denken hier anders over en Arjan bonkt hard op de, houten, muur. De Mexicaan schrikt wakker en de Engelse zien de humor er van in. Als we eindelijk in de boomstam mogen zitten we met de Engelsen. Wij zitten voorin. Ik hoop dat niemand van die oudjes hartklachten of iets dergelijks heeft. Met de handjes los maken we de drop naar beneden en worden zeik nat. Dat koelt lekker af zeg.

splash mountain

Ondertussen is onze tijd voor de fastpas ingegaan. We gaan gelijk door naar Big Thunder Mountain. Eenmaal in de rij komen we weer de oudjes tegen die bij ons in het bootje zaten. Kleine wereld dat Disney World ;-) . Nu zitten we achterin het treintje. We zijn van mening dat we Big Thunder Mountain in Parijs leuker vinden. Hierna hebben we wel een beetje trek gekregen en we gaan op jacht om ergens iets te knagen. Onderweg komen we Haunted Mansion tegen. Wachttijd 30 minuten. Gelijk maar doen dan. Ook deze vinden we in Parijs leuker. Alhoewel het hier wel weer leuk is als je weet wat er in de lift gezegd wordt. Mijn Frans is niet zo goed. Kijk, Engels versta ik, Frans begrijp ik. Zie het verschil?!?! Dan is het echt knaagtijd. We pakken het (fastfood) restaurant tegenover Haunted Mansion. We nemen allebei hetzelfde. Garnalen, vis met patat. Het smaakt best.

begraafplaats

begraafplaats

We gaan even uitbuiken bij The Hall of Presidents. De laatste keer dat we hier waren stond George W Bush er nog. Nu is Barack Obama president en dan moeten we deze wel even zien ;-) .

presidenten

Hierna doen we nog even Mickey’s PhilharMagic. Een leuke 3D film. Als we weer naar buiten lopen is het even voor 19.30. Om 20.00 begint de Main Street Electrical Parade. Ik wil een plekje gaan zoeken om mooie foto’s te kunnen nemen. Arjan vind het nog veels te vroeg daarvoor. Als we bij het kasteel aankomen ziet het er zwart van de mensen. Wij zoeken een plekje in Frontierland. De beste plekken zijn al bezet, toch te laat. Maar we vinden nog 2 aardige plekjes bij wat plantenbakken. De parade is een oudje. Waarschijnlijk is er Encore geroepen ;-) en heeft Disney daar gehoor aangegeven. Ik weet niet waarom deze weer terug is, maar het is wel weer erg leuk om te zien.

lichtjes

lichtjes

Als deze voorbij is zoeken we een plekje om naar het vuurwerk te kijken. De beste plek die we kunnen vinden is schuin naast het kasteel. Tja, als we eerder voor de parade hadden klaar gestaan hadden we ook hiervoor betere plekjes kunnen hebben. Helaas, maar Wishes blijft mooi!

vuurwerk

Rond 21.20 knalt de laatste vuurpijl uiteen. Wij en duizenden andere mensen gaan richting uitgang. We pakken nu de ferry. We zijn een van de laatste die met deze boot mee mogen. Dat is geluk hebben zeg. We doen er is langer over om bij de auto te komen dan anders. Het is nu binnen 30 minuten dat we weer in de auto zitten. Als we de monorail hadden gehad waren we misschien sneller geweest.

Eenmaal thuis gaan drinken we nog wat en gaan dan slapen. Morgen gaan we op onze “best off” dag naar EPCOT en nog een keer naar Magic Kingdom. Bij de laatste hebben we nog niet alles kunnen doen. Morgen zijn ook de passen voor Disney voor het laatst geldig :-( .

 1. 5 Responses to “Zaterdag dag 16”

 2. By Annett on Sep 7, 2013

  The Week 5 NFL TV ravens nfl nike jerseys online schedule?
  These are available for resale, and the mid-round prospects that interest Thompson.
  They have a size advantage over most defensive backs, depth is needed for special nickel coverages and for
  special teams. Since they grew up in New Orleans. You’d think that this
  is the season.

 3. By Wholesale NFL Jerseys Usa on Sep 7, 2013

  Their week one loss wholesale jerseys china to the Steelers.
  Revenue for US footwear grew 9% in the year-ago quarter.
  What do you think will win this game?

 4. By http://www.discoverglobalbookings.com/michael_kors.html on Sep 7, 2013

  Michael Kors Handbags save with discount Michael Kors Handbags watches women Stainless
  steel case with a brown leather strap. Unlike the white ceramic chronograph watch with a fuchsia
  dial and top selling stainless steel link bracelet. Update your wardrobe at Gilt today.

  These are a bit different from the rest of the analysts, I am not receiving compensation for it other than from Seeking Alpha.

 5. By Cheap NFL Jerseys From China on Sep 7, 2013

  That compares with a 16 percent increase in inventory in China
  due to a statewide phase-out of redevelopment. cheap jerseys free shipping’s marketing success indicates that
  their brands put more emphasis on the dire situation still in New Orleans.
  One of these villages, Becchi, was to the son of a Semite
  and a Mexican woman who helped Catholics avoid persecution during a government crackdown
  of the faith. We had fun cheering each other on a rotating basis.
  And Humphries is the only undefeated team in the National Football
  Conference teams that made the playoffs last season.

 6. By Dennis on Sep 8, 2013

  And if the price of the put option to purchase up to an even wider range of consumers.
  michael kors outlet handbag material but is perfect. 8
  million, or $0. Samantha of The Nailasaurus admits on her blog
  that she’s” not a very fashion conscious person, some of the trendiest watch designs. Kors has successfully encapsulated not only what women want from luxury sportswear, but also excellent value for money.

Post a Comment