Zondag dag 17

September 20th, 2011 Posted in Vankantie USA 2011

Vandaag zijn we samen vroeg op. We willen een beetje op tijd naar EPCOT. We knagen een simpel ontbijtje naar binnen, pakken de kleine cameraatjes, de canon blijft thuis en rijden naar EPCOT.

EPCOT

Eenmaal binnen gaan we gelijk naar Soarin’. De wachttijd 15 minuten. Die kunnen we hebben. Dit keer zitten we op rij 2. Dat is een beetje jammer omdat je dan tegen de voeten van de mensen zit aan te kijken van rij 1. Het mag de pret niet drukken en het is en blijft een mooie attractie. We hebben nog wilde plannen om Nemo te doen. Als we daar aankomen bleek deze tijdelijk gesloten te zijn. Dan maar door naar Test Track. Hier staat een rij van 40 minuten. We halen wel een fastpass. Ondertussen doen we Universe of Energy om de tijd te doden.

Als we hier weer uit komen, kunnen we gelijk door naar Test Track. Daar staan nog zeker 15 minuten te wachten. Als we dan eindelijk in een auto zitten, zitten we ook voorin. Eindelijk! We hadden deze al zo vaak gedaan, maar iedere keer zaten we op de achterbank. Als we weer veilig in de garage staan, gaan we nog even kwijlen bij de auto’s die daar staan. Als we een leuke prijs hadden gewonnen had ik het wel geweten ;-) . We besluiten dat we het hier wel gezien hebben en gaan terug naar de auto om naar Magic Kingdom te rijden. Het is op dat moment bij 12.00 uur.

Gisteren hadden we daar niet alles kunnen doen omdat het zo druk was. Even als vergelijking, het is net zoiets als op zaterdagmiddag rond een uurtje of 13.00 naar Ikea gaan. Ja, hebben jullie dat beeld? Oke, doe dat dan maal +/- 3x en dan heb je een aardig beeld hoe druk het was ;-) .

Even later parkeren we de auto bij Magic Kingdom en we staan wat dichterbij dan gisteren. Het is er niet minder druk om. Ondertussen pakken donkere wolken zich samen boven het kasteel. We lopen naar Tomorrowland. Daar lopen we gelijk door naar Stitch’s Great Escape. Dit is toch wel een van onze favoriete attractie’s. Deze zouden ze ook in Parijs moeten hebben.

Als we weer buiten komen is het gaan regenen. We proberen een beetje droog over te komen, maar dat gaat niet lukken. Binnen de kortste keren staan er heel veel plassen in Tomorrowland. Als we in de rij staan voor een popcorn begint het nog harder te regenen. Arjan heeft het geld dus ik ga schuilen. Ik zie geen rede om met z’n 2-en in de rij te staan voor 1 bakje popcorn ;-) . Even later komt Arjan drijfnat mijn kant op. We knagen de popcorn weg en gaan verder schuilen in de Transit Authority  Peoplemover. Dit stelt echt niets voor, maar is erg handig om te schuilen/uitbuiken/rusten.

Regen in WDW

Als we ons rondje hebben gehad, regent het nog steeds. Dan maar naar Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin. Helaas schieten deze lazers niet zo fijn als in Parijs. De score die ik behaal is echt een diepte punt voor mij. Na deze schokkende ervaring komen we er achter dat het nog steeds niet droog is. Wat nu?!?!

Op de kaart kom ik een attractie tegen die we eigenlijk nog nooit hadden gedaan: Walt Disney’s Carousel of Progress. Deze attractie, bedacht door Walt Disney zelf verteld het verhaal over de techniek door de 20ste eeuw heen. Best grappig om te zien, maar wij vinden het ook een beetje slaapverwekkend. Arjan zit zelfs te gummi-nekken :-D .

Als we weer buiten staan is het eindelijk droog. Het is nog steeds druk in het park. Omdat het al bij 15.00 uur is, besluiten we nog even winkeltjes te kijken en dan richting Blue Jay te gaan.

Eenmal terug in de villa frissen we ons op hangen nog even op de bank en bekijken de foto’s van vandaag. Het zijn er niet veel. Rond 17.00 rijden we naar de Waterlily. We gaan vanavond weer uiteten. We eten weer bij Uno Chicago Grill. Ik ga weer voor de trio van vis. Die beviel me de vorige keer ook goed. Arjan en ik delen nog een toetje. Yvon en Ellen nemen een kleintje en Rob neemt een bananenshake. Dennis heeft geen plek meer voor een toetje.

Na het eten rijden we terug naar de Waterlily. Daar zet Arjan koffie. Deze is dan ook gelijk op. Dat ruimt lekker op. Ik zit samen met Ellen nog lekker buiten. Er zijn nieuwe buren neer gedaald op het grasveld. Een troep ganzen overnacht sinds enkele dagen/nachten daar. Nou ja, 1 voordeel, het zijn goede bewakers ;-) .

Rond 22.00 gaan we terug naar de Blue Jay. Morgen hebben we niet veel op de planning. Behalve dan een beetje zwemmen en misschien even shoppen.

  1. One Response to “Zondag dag 17”

  2. By Mar on Sep 20, 2011

    Leuk hoor, iedere ochtend als ik m’n ontbijtje naar binnen werk lees ik alle belevenissen. Dat zal ik nog gaan missen als jullie weer thuis zijn. Je kan niet zeggen dat dit een saaie vakantie is. Ik geniet van jullie verhalen en de foto’s. Nog veel plezier, ik ga maar weer aan de arbeid…

Post a Comment