Maandag dag 18

September 20th, 2011 Posted in Vankantie USA 2011

Het is vandaag maandag en woensdag gaan we weer naar huis. We zijn nu allebei vroeg op. Als we naar buiten kijken is het bewolkt. Vandaag stond op de planning een beetje zwemmen, een beetje shoppen. Gewoon rustig aandoen eigenlijk. Omdat het ook een van de laatste dagen is besluit ik eens even te kijken hoe de oven hier werkt. Altijd weer even uitvogelen. Meestal heb ik er geen handleiding bij nodig. Het zal ook wel met m’n werk te maken hebben ;-) . Als de oven even later warm is, stop ik de cinnamon rolls in de oven. Ik lees op de verpakking dat ze zo’n 25 minuten in de oven moeten. Nou, dat dacht ik niet he! Bij de croissantjes van Danerolles doe ik ook altijd korter. Als het dan nodig is, eventueel, misschien, wat af en toe kan voorkomen, doe ik ze wat langer in de oven. Ik zet de timer op 15 minuten. Persoonlijk vind ik dat lang zat. Na 15 minuten blijkt dat ook. Ik smeer het glazuur erover en we knagen heerlijke, warme, cinnamon rolls weg. Wat is dit toch lekker zeg. De suikers en calorieën juichen door ons lichaam. Dat is eigenlijk al heel de vakantie aan de gang ;-). Als we donderdag weer thuis zijn gaan we allebei aan Sonja Bakker beginnen, maar eerst genieten we nog even.

Voor wie niet weet hoe een cinnamon roll smaakt: het lijkt een beetje op een zeeuwse bolus, maar dan minder klef en nog zoeter. Dat laatst komt voornamelijk door het glazuur. Ik ben ze Nederland nog nooit tegenkomen helaas. Misschien moet ik zeggen gelukkig ;-) .

Onder het ontbijt bedenken we dat het logisch is dat we eerst gaan shoppen en dan gaan zonnen. Het is nu nog bewolkt. We kleden ons aan en gaan richting Waterlily. Misschien willen Dennis en Ellen ook mee shoppen. Rob en Yvon zijn een laatste dag golfen.

Als we bij de Waterlily aankomen is het zonnetje doorgebroken. De plannen veranderen weer. We gaan eerst zon pakken en dan vanmiddag shoppen. We hangen in en om het zwembad. De poolgirl komt ook nog even langs om het bad schoon te maken. Tussen de middag bestaat onze lunch uit een grote bak Lays BBQ chips. Die zak hadden wij nog liggen op de Blue Jay en krijgen we met z’n 2-tjes nooit op. Op een klein beetje na is heel de zak op.

Ondertussen Skype ik nog met m’n ouders. Die zitten op dat moment aan de avond koffie. Het blijft toch raar dat tijdsverschil. Ik hoor dat Eden een voorbeeld hondje is. Ze weet zich beter te gedragen dan de katten volgens 10. Wat hebben we toch een goed hondje :-D .

Als Rob en Yvon weer thuis zijn, gaan wij rond 14.00 richting de Florida Mall. Dennis en Ellen gaan gezellig mee. Ellen gaat voor UGGS kijken. Die waren bij de Mall goedkoper dan bij de outlet. Best bijzonder meestal is het andersom. Ik ga voor een setje van Victoria’s Secrets. Klein probleempje, ik weet m’n maat niet. Ja, m’n Nederlandse maat weet ik natuurlijk wel, maar hier in Amerika hebben ze andere maten. Gelukkig is dat probleem snel opgelost, een vriendelijke dame neemt m’n maten op en kijkt nog even in het grote maten boeken of ik thuis ook de goede maat draag en alles klopt. Ik kan uitzoeken. Joepie!!! Ik vind een mooie setje en we gaan afrekenen. In de rij voor de kassa vraagt Arjan waarom ik dit niet gewoon in Nederland koop. Waarom moeilijk met andere maten doen, als het makkelijk kan. Ik vertel hem dat er in Nederland, nog, geen Victoria’s zit. Hij weet gelijk waarom z’n vrouwelijk collega’s aan hem vroegen of hij iets mee kon nemen voor ze bij Victoria’s Secret vandaan :-D . Dolgelukkig sta ik even later weer buiten.

Happy. happy, happy, happy, happy…..

Vic

We kijken nog bij de H&M voor de mannen. Arjan is voor alle maten die er hangen net te lang. Lange mannen zijn ze hier blijkbaar niet gewend. We lopen nog een paar winkels binnen en komen op een geven moment de winkel met de UGGS tegen. Ellen koopt 2 paar. 1 Voor haar zelf en de andere voor haar zus. Even later staat ook Ellen weer dolgelukkig buiten. We zijn goed geslaagd! Via een ijsje bij Dairy Queen en een koffie bij Starbucks gaan we weer richting de auto.

Starbucks:

koffie

Ice cream:

ijsje

De buit:

de buit

Als we weer bij de Waterlily zijn kunnen we bijna gelijk in de auto stappen om bij de Longhorn te eten. Het eten daar smaak ook goed en het toetje….Tja wat moet ik daar nou van zeggen?!?! Het is groot, veel en van chocolade. Misschien dat ze het daarom ook een Chocolate Stampede noemen ;-) . We laten alles goed smaken en Valerie doet het leuk aan onze tafel :-) . Ze snap ook waarom wij ons toetje niet helemaal opeten. Het is gewoon heel erg veel.

Toetje voor de strijd (boven aanzicht):

toetje

Toetje voor de strijd (zij aanzicht):

toetje

Toetje na de strijd:

einde toetje

Als we betaald hebben gaan we weer naar de Waterlily. Daar drinken we nog wat en werk ik alvast op het appletje de blog bij. Zo dat schilt vanavond weer een hoop werk. Ik lig namelijk een paar dagen achter. Als wij ook weer op de Blue Jay zijn gooi ik dag 16 met foto’s online. Hmm…het is nog vroeg en ik maak ook gelijk dag 17. Deze gooi ik even later online. Zo, onze lezers hebben wat te doen voordat ze naar ‘t werk gaan ;-) .

Morgen gaan we nog even shoppen bij de outlets. Even kijken of we iets leuks kunnen vinden voor onze neefjes, de, eerste, kleinzoon van m’n lieve collega Marja en nog iets leuks voor onze vriendin Essie. Woensdag zit het er dan echt op voor ons.

 1. 4 Responses to “Maandag dag 18”

 2. By essie on Sep 20, 2011

  Iets leuks…iets leuks?????!!!!

  Joehoooee..het blog wordt ECHT steeds leuker om te lezen!!!!
  Nou, dat is wel heel lief zeg….hoop dat ik de goede Essie ben..haha, anders is het wel heel lomp dat ik reageer:-)
  Nog even luitjes, dan komen jullie weer terug.
  Mocht ik jullie niet meer “spreken” via skype of sms…doe voorzichtig en kom weer veilig terug!

  Liefs Essie

 3. By Peacegirl on Sep 20, 2011

  @Essie voor jou is het iets te snoepen geworden :-) . Als je het niet lekker vind gaan we nog een keer samen shoppen ;-)

 4. By liekie on Sep 20, 2011

  he luitjes !

  wat hadden we nu afgesproken, geen cadeaus !!!!!! Donders, ik krijg jullie binnenkort wel hahaha! Doe voorzichtig en alvast een fijne terugreis gewenst. Slaap lekker voor later.

  liefs,
  liekie

 5. By 10 on Sep 20, 2011

  Als jullie daar nog lang blijven kan je je
  victoria set niet meer aan, dus kom nu maar terug. Wij gaan jullie ook een beetje missen,
  en de sonja Bakker boeken liggen vol ongeduld
  op jullie te wachten. En ja die maat van Arjan die moet straks ook aangepast worden,
  heb nog wel iets uit Dre zijn dikkere periode,
  mag die wel lenen voor een poosje, want Dre is in zijn Superman figuur HAAA HAAA.
  Hij heeft dit nog niet gelezen, dadelijk vraagt hij of ik een beetje gek ben!!

Post a Comment