Woensdag dag 20

September 25th, 2011 Posted in Vankantie USA 2011

Rond 3.30 ben ik wakker omdat ik heel nodig iets voor mezelf moet doen. Daarna lig ik wakker. Wat een *&^($ bed is het toch. Om 5.00 ben ik het zat en verhuis naar de bank. Deze ligt ook voor geen meter. Dan maar hopen dat ik straks in ‘t vliegtuig nog een beetje kan slapen.

Om 7.00 gaat de wekker en we staan op om de laatste dingen in de koffer te stoppen. Arjan zoekt de electronica bijelkaar. We eten nog wat, kijken alle kasten nog 1 keer na en laden de auto vol.

We hebben met de rest van de familie om 9.00 bij de 7 eleven afgesproken. Rond 8.30 gaan we alvast die kant op om even te tanken. Dan weten we zeker dat we het vliegveld halen. Om 9.00 is de rest er ook. We rijden achter elkaar naar het vliegveld.

Daar leveren we de auto in en gaan inchecken. Dit moet je bij United zelf doen. Op de 1 of andere manier lukt dat nooit en we krijgen hulp. Dan lukt het wel en de boardingpassen rollen eruit. Bij het wegen van de koffers is de van Arjan iets te zwaar, maar de dame die de stickers aan de koffers plakt doet niet moeilijk. Wel doet ze er een kaartje aan met heavy. Die plukken we er straks wel even af op Schiphol ;-) .

We lopen direct naar de controle. Soms kan dat nog weleens lang duren. Schoenen uit, laptop uit de tas en nog meer van dat soort onzin. Opzich gaat het vrij vlot en we mogen er allemaal door.

We lopen door naar de gate waar Rob, Yvon, Dennis en Ellen opstappen. Onze gate zit er naast. Dat is lekker. Het wachten is weer begonnen. Ik pak het appletje erbij. Even een spelletje spelen. Oh, wacht eens even, zouden ze hier ook internet hebben?? Even kijken. Ja hoor, internet en nog gratis ook! Dat is even mooi. Iedereen zit ineens met laptop of appletje opschoot. Een half uur voor vertrek, mag de familie boarden. Wij wensen ze een goede reis en misschien zien we elkaar nog op Schiphol.

United

Dan gaan wij richting onze gate. We moeten nu nog maar een uurtje wachten. Het vliegtuig komt er op een gegeven moment aan en de passagiers stappen uit. De man achter de balie verteld ons wat straks de bedoeling is. Wie mag het eerste boarden enzo. Wij wachten geduldig.

Zo’n 10 minuten later verteld de dame achter de balie dat er onderhoud aan het vliegtuig moet worden gepleegd. Het gaat ongeveer 20 minuten duren. Nou, dat valt dan weer mee. Anders hadden we 2 en half uur op Washington DC moeten wachten. Dat is nu nog maar 2 uur.

Weer 10 minuten verder verteld de dame dat er een onderdeel moet komen, maar ze weten niet of dat op Orlando te verkrijgen is of dat het ergens anders vandaan moet komen. Rond 14.00 weten ze meer. Oke, het wordt wat krap met de tijd maar het is in principe te doen. We blijven geduldig wachten. Sommige mensen (Amerikanen) laten zich dan al omboeken.

Weer wat later verteld de dame dat ze goed en slecht nieuws hebben. Het onderdeel is er, maar ze vliegen pas om 18.30 naar Washington DC. Iedereen kan zich om laten boeken. Wij sluiten aan in de rij.

Na ruim een half uur wachten komen er hulptroepen bij. Al die tijd stonden ze maar met z’n 2-en achter de balie. 3 Man/vrouw sterk neemt een aantal mensen mee naar een andere balie en gaan die daar omboeken. Wij zitten daar helaas niet bij. Na ruim anderhalf wachten zien we dat de andere balie bijna geen mensen meer heeft staan in de rij en wij zijn nog geen meter opgeschoten. Dat heeft ook te maken met het feit dat 1 van de dames de balie heeft verlaten. Ongeveer een half uur geleden. WTF? We gaan met een ander Nederlands stel ook maar eens daar kijken.

Binnen 5 minuten zijn we aan de beurt. Het meisje achter de balie verteld dat ze het Nederlandse stel (weer andere) voor ons had om geboekt met Lufthansa en dan vlieg je via Frankfurt naar Amsterdam. Best, als we vandaag maar naar huis gaan. Zo gezegd, zo gedaan. De koffers moeten we weer ophalen en even later weer inchecken bij Lufthansa. We vliegen om 20.20 en we krijgen $15.00 pp aan bonnen om te eten.

We halen eerst de koffers op en dan gaan we een hapje eten. We laten de rest van de familie weten wat er aan de hand is. M’n ouders kunnen zomaar uitslapen morgen. We landen namelijk pas om 14.10 op Schiphol I.v.p. 7.05. Klein detail.

Om 16.35 en geen minuut eerder (of later, de Duitse stiptheid ;-) ) kunnen we, weer, inchecken. De jongen achter de balie heeft nog 2 stoelen naast elkaar. Hij verontschuldigd zich dat hij geen stoelen meer heeft bij het raam. Kan me niets schelen als we maar naast elkaar zitten. De jongen doet ook niet moeilijk over de iets wat zware koffer. Mooi!

Als we zijn ingecheck gaan we, weer, richting de controle, maar nu aan de andere kant. Ach, dan komen we hier ook eens. Het gaat weer vlotjes. Als we naar de gate lopen komen we langs een Outback. Het is dat we net hebben gegeten, maar wel even onthouden voor de volgende keer. Lopen door naar de gate en gaan zitten.

outback

Ik ga weer online en ik heb geluk! Vriendin Essie en m’n moeder zijn nog wakker. Even skypen met ze. Dan weten ze gelijk het allerlaatste nieuws. Daarna zitten we nog een beetje te internetten en te lezen.

Een half uur voor vertrek kunnen we boarden. Geheel volgens schema vertrekken we om 20.20. Het vliegtuig ziet er best luxe uit voor klasse gepeupel. We denken dat United iets (een paar cm) meer beenruimte heeft, maar de schermpjes voor je zijn luxer. Je hebt keuze uit verschillende films, die je zelf kan selecteren (touchscreen). Ook heb je keuze uit verschillende serie’s. Gewoon 1 of 2, oudere, afleveringen. Bij het eten is de keuze kip of pasta (standaard vliegtuigvoedsel ;-) ) en ze komen ook regelmatig langs met iets te drinken. Daar valt ook alcohol onder. Bij United moet je ervoor betalen, maar bij Lufthansa is het gratis. Bij het eten krijgen we ook echt bestek, dus geen plastic troep. Toch maar eens kijken of er veel verschil is in de prijs van de tickets tussen United en Lufthansa als we thuis zijn.

Onderweg kijk ik naar de film Super 8. Tijdens de film komen ze langs met eten, maar ik ben op het punt aangekomen dat ik even niets meer moet eten. Ik neem daarom een paar hapjes van de kip en rijst. Zelfs het toetje (iets met chocolade) laat ik staan. Als Super 8 is afgelopen kijk ik een aflevering van de serie Glee. Eigenlijk moet ik zeggen ik slaap er heerlijk mee. Daarna zet ik de aflevering van CSI: Las Vegas (titel: Grave Danger deel1). Hiervan zie ik het begin en dan is de aflevering ineens afgelopen :-D .

Dan ben ik weer klaar wakker. Dan maar even Thor kijken. Deze is uit de superheldenstal van Stan Lee. De goede man heeft zelf ook weer een kleine rol in de film. Tussendoor ga ik nog even iets voor mezelf doen. Ik moet even uit de stoel. De benen strekken zeg maar.

Na de film ben ik nog steeds niet moe. Dan nog maar een poging om CSI te kijken. Ik kijk deel 1 en deel 2. Tijdens deel 2 is het alweer tijd voor ontbijt. Maar ik moet nog steeds niet te veel eten merk ik. Ik eet wel het fruit en neem een paar hapjes van de omelet. Deze smaak niet slecht moet ik zeggen.

Daarna is het nog ongeveer anderhalf uur vliegen voor we op Frankfurt landen. Gelukkig gaat het vrij vlotjes.

Als we weer aan de grond staan worden we per bus naar de terminal gebracht. Daar gaan we weer door de controle. Verschil hier is dat je, je schoenen aan mag houden en in Amerika moeten ze uit. Bij mij gaat er dan ook een piepje af als ik door het poortje loop. Na een kleine controle gaan m’n schoenen apart door de scan. Als ze zijn goed gekeurd mag ik weer verder.

We gaan maar gelijk naar de gate. Daar eten we nog een croissantje en we wachten weer. Ondertussen kijk ik of we daar ook internet hebben. Het is er wel, maar dan moet je ervoor betalen. Dat dacht ik dus niet! Ik sms het thuisfront waar we zijn en dat we optijd gaan vliegen. Duitse stiptheid ;-) . Ik krijg ook sms-jes van Yvon en Ellen dat ze net thuis en ze wensen ons sterkte met de laatste loodjes.

Tja, het is waar wat ze zeggen over de laatste loodjes. Die zijn lood zwaar.

En dan mogen we eindelijk boarden. Het laatste uurtje vliegen gaat nu in. In het vliegtuig krijgen we weer wat te drinken en te snoepen. Goede service hoor bij Lufthansa. Gelukkig gaat de vlucht snel en zetten we snel voet aan Nederlandse bodem.

Eenmaal uit het vliegtuig gaat het snel. Omdat we in Duitsland al door de controle zijn geweest kunnen we hier zo doorlopen naar de bagageband. Gelukkig zijn onze koffers ook alle vluchten meegekomen. Snel halen we het kaartje met “heavey” van de koffer. Je kan nooit weten ;-) .

Blijkbaar is het zo, dat als je uit Duitsland komt, de inhoud van je koffer niet interessant is. Wij kunnen gelukkig zo doorlopen. Buiten staan Dre en 10 ons op te wachten. Snel gaan we opzoek naar Suzi.

Onze oude, trouwe, dame staat ons al op te wachten en we zetten de koffers achterin. Zo en dan nu naar huis. Het is rond 15.00 dus we zullen hier en daar wel wat files hebben. En, ja hoor, bij Rotterdam komen we in de file terecht. Alhoewel ik daar weinig van heb meegekregen ;-) . Rond 17.00 stappen we ons weer binnen. We zijn thuis.

Eenmaal thuis gaan we lekker douchen, tandenpoesten en pakken de kadootjes uit die vriendin Essie heeft neergezet voor ons. Wat lief! Een half uurtje later kunnen we aan tafel. We eten bij Dre en 10. Gewoon hollandse pot. Andijvie met een balletje gehakt. Lekker hoor.

Bij Dre en 10 aangekomen staat Eden ons al op te wachten. Van blijdschap vergeet ze gewoon te blaffen. Ook weet ze even niet wie ze het eerste moet begroeten. Zo blij is ze.

Nu zijn we echt thuis!

kadootjes

 1. 5 Responses to “Woensdag dag 20”

 2. By essie on Sep 25, 2011

  En wat lekker dat je dan weer in je eigen bedje kan slapen he?!
  Nog bedankt voor de zon die jullie meegenomen hebben, wordt ERG gewaardeerd!!!!!

 3. By Yvonne on Sep 25, 2011

  Wat een rampendag was dat zeg!
  Maar goed slapen kun je tenminste weer lekker in je eigen bedje ;-)

 4. By Anita on Sep 25, 2011

  In het blog van Rob en Yvonne had ik al gelezen dat jullie zo’n lange terugreis hadden. Wat een ellende dat lange wachten.
  Gelukkig dat de service van Lufthansa dan wel goed was anders was het helemaal vervelend. Fijn dat jullie nog een paar dagen hebben om bij te komen.
  Ik wil je nog bedanken voor je leuke verslag want jullie hebben echt een supervakantie gehaden ik vond het leuk om jullie te volgen.
  Tot een volgende keer,
  groetjes
  Anita

 5. By 10 on Sep 25, 2011

  Het laatste verslag is toch weer leuk .Het was erg leuk om te lezen!!!!

 6. By Robert-Jan on Sep 25, 2011

  Zo, even de laatste dagen weer bijgelezen. Natuurlijk al veel op Facebook gevolgd (ik noem een Dairy Queen ijsje …. Wacht maar …) en de vertragingen. En nu met ‘echte’ gezichten erbij ook wel leuk.

  Goed ingeslagen, ik zie veel tasjes voorbij komen; Victoria, Guess, Tommy, je lijkt onze dochter wel ;-) !! Overigens, Victoria Secret zit tegenwoordig ook op Schiphol, de eerste in Europa. Al zullen prijzen ongetwijfeld een stuk hoger liggen.

  Zelfs een Outback op Orlando Airport ! En ik vlieg deze zomer vanaf Miami met de kids, terwijl Yvonne met dochter, schoonzoon en kleinkinderen vanaf Orlando vliegt … Dat gaat niet goed vermoed ik ;-) !

  Leuk jullie gevolgd te hebben en wie weet praten we binnenkort wat langer bij in het zonnetje ! Dank voor het verslag !

Post a Comment